10.12.2006

het genie van als

Dames en heren, hou u stevig vast aan de takken van de bomen want Tim Joosen, politiek genie en onderwijsspecialist van de belgische afdeling van de enige echte revolutionaire internationale cwi geeft Balans en Perspectieven over het onderwijs op de enige echte revolutionaire site

En jongens, er staan weer leuke dingen in, ik geef hier enkele hoogtepunten:

"De minister wilde een nieuw financieringsmodel introduceren, waarbij hogescholen en universiteiten voortaan met elkaar in concurrentie zouden moeten gaan om nog een deel van de overheidssubsidies te verkrijgen."

Hij wilde dus.

"Wel maakte hij gebruik van de examen –en vakantieperiode om de kern van zijn financieringsmodel, het concurrentiemechanisme via de outputfinanciering, deze zomer te laten stemmen in de Vlaamse regering en het parlement."

Blijkbaar is het financieringsvoorstel van VDB al een wet geworden, want het is blijkbaar al gestemd in het parlement.
Tim jongen, te veel in een krant lezen is ook niet goed ze.

"Op die manier introduceert Vandenbroucke een concurrentiemechanisme in het onderwijs."

Ik heb al meermaals gevraagd wat dit concurrentiemechanisme dan wel is volgens jullie en wat het wezenlijke verschil is met de huidige manier van werken, op 'concurrentie' vlak dan.

"De Actief Linkse Studenten hebben vorig jaar een cruciale rol gespeeld in het op gang trekken van de beweging tegen Vandenbroucke. Samen met het ACOD aan de VUB, en de LSP-militanten binnen de onderwijsvakbonden hebben we ervoor gezorgd dat, op een moment dat het VVS en de vakbondsleiding de strijd niet wilden opnemen, er toch een fantastische strijdbeweging op gang is gekomen. De conclusie die we hieruit kunnen trekken is dat we onze krachten verder moeten opbouwen."

Dat is toch mooi, zo onvolprezen en ongeevenaarde zelfverheerlijking! Weg met al die valse bescheidenheid! Prachtig gewoon.

Mag ik dan wel aan deheer Joosen vragen wanneer DE vvs (vlaamse vereniging van studenten, DE vereniging en dus niet HET vereniging) 'de strijd niet wilden opnemen'.
En trouwens hoe zou het genie Tim Joosen ook maar enig zicht hebben op wat vvs wel of niet zou willen? Via de magische gave van telepathie?
Dergelijke uitlatingen slaan werkelijk op niets en getuigen enkel en alleen van complete politieke onkunde.

Maar beste vrienden, het leukste moet nog komen:

"Het komende jaar zullen we ons voorbereiden op de eerst volgende gelegenheid om de strijd voor meer middelen terug op het voorplan te plaatsen. We roepen dan ook iedereen op die vandaag de strijd tegen de besparingen in het onderwijs wil verderzetten, met ons de discussie hierover aan te gaan, en aan te sluiten bij ALS!"

Dus als je 'de strijd tegen de besparingen wil verderzetten' dan moet je 'met ons' in discussie gaan en blijkbaar in een vloeiende beweging aansluiten. Mooi mooi, Welke snodaard zou durven beweren dat als sectair is?
Dus onthou het goed meisjes en jongens: Je kunt enkel 'de strijd verderzetten' door 'aan te sluiten bij ALS'!

Diezelfde Tim Joosen was gisteren trouwens helemaal uit Brussel gekomen om naar een avond van Comac over de finaciering te komen 'luisteren'. Het was pertan een zeer interessante avond, eerst deed Hans Plancke (voorzitter VVS) het plan VDB uit de doeken waarbij hij uiteraard ook de voornaamste pijnpunten aangaf. Daarna was het de beurt aan Wouter Van Damme (voorzitter COMAC) die het contrast aantoonde tussen het mooie democratiseringsdiscours uit de speechen van VDB enerzijds en diens constant verwijzen naar de Lissabon-strategie anderzijds.
Maar dit alles wat niet naar de zin van Tim, die aan een leuke tirade begon met allerlei typische verwijten, maar helaas enkel maar dat. Het zijn toch leuke jongens die alsers.

Geen opmerkingen: