3.23.2010

"Klein Links is dood, groot links is terug"

Zaterdag vond in Vooruit, te Gent uiteraard, de Dag van het Socialisme plaats. Ik moet zeggen het was serieus de moeite.
750 socialisten 'van diverse pluimage' verzameld om te discussiëren over het socialisme van de eenentwintigste eeuw.

Jan Blommaert stelt: "De Dag van het Socialisme is nu al een brokje geschiedenis: een moment van samenhorigheid, een dag waarop de oude linkse passie plots terugkeerde, de dag waarop links uit zijn lange winterslaap ontwaakte na twee decennia stilte. De Dag betekende, zeker voor de initiatiefnemers, een breuk met het verleden. Klein Links is dood, groot links is terug. Gedaan met de cultuur van kibbelen en vliegen afvangen, en resoluut het spoor op van de dialoog, van pluralisme, samenwerking en solidariteit, en terug naar de essentie. Wie naar de bekvechtende liberalen luistert merkt trouwens dat zij nu Klein Rechts geworden zijn; de kibbelcultuur laten we dus gaarne aan hen."

lees meer

Zoals Peter Mertens het stelt: "Ik heb het gevoel dat we voor een kentering staan. Het is nu gedaan met het geklaag en gezaag. Het kapitalisme zit in een zeer diepe crisis en wat ons ook scheidt als socialisten laat ons rond een aantal punten aan één zeil trekken. Vandaag is het kapitalisme in crisis en niet het socialisme, het socialisme is de jeugd en de toekomst van de wereld en we gaan dat samen, in dialoog, debat, discussie en soms ook strijd verder uitwerken."

Het volledige verslag uiteraard op DeWereldMorgen.be

Bekijk zeker de fotoreportage

Jan Blommaert en Peter Mertens (PVDA-TV):


Voor wie op zoek is naar meer informatie over deze dag kan ik zoekwerk besparen de commerciële media en de publieke omroep brachten over de dag niks. Alles over deze dag zult u alleen vind op DeWereldMorgen.be - niet toevallig DeWereldMorgen!

Geen opmerkingen: