1.25.2012

We Strike Back!

Kameraden en vrienden,

maandag is er in ons land nog eens een algemene staking.

Tijd voor wat reclame voor een zeer interessant gebeuren in de Gentse Vooruit.We Strike Back op maandag 30 januari, een dag die broodnodige nuance wil brengen in het debat.

Over We strike back
Open brieven voor en tegen de staking, stakers vs. niet-stakers, jong vs. oud… Maar weten we eigenlijk waarover de staking nu precies gaat? En kunnen we in plaats van te roepen of het werk neer te leggen ook iets anders doen?

Op 30 januari – dag waarop een algemene staking aangekondigd is – wil Vooruit een forum zijn. We willen in de massa aan voor- en tegenstemmen op zoek gaan naar nuance. We willen de juiste info bieden om gefundeerde meningen te vormen en om op zoek te gaan naar alternatieven.

Programma

vanaf 15u: Infoloketten in het Café waar vakbondsmedewerkers een antwoord geven op al je vragen
15u-19u: talks voor wie dieper wil ingaan op thema’s als actie en democratie, solidariteit en sociale zekerheid, duurzame loopbanen en duurzame toekomst? Werk jij mee aan een constructief gesprek?
20u: Keynote van Paul Verhaeghe (hoogleraar psychotherapie aan UGent)

Meer namen + info op westrikeback.vooruit.be

Volgende week volgen meer namen en het verloop van de dag, maar blijf op de hoogte via dit Facebook-event, via deze site of via #westrikeback


Ik neem de gelegenheid ten baat om nog eens flink mijn ongenoegen te laten horen over sommige studentenvertegenwoordigers en studentenorganisaties die uitblinken in corporatisme door te mekkeren over het ongemak dat dit veroorzaakt voor studenten die examens moeten gaan afleggen. Alsof ze de instellingen voor hoger onderwijs niet kunnen dwingen om de examens die dag voor pendelaars of voor eenieder te laten uitstellen. Dat de rector van de UGent bv zijn dienstwagen ter beschikking stelt is wel sympathiek, zo kennen we hem, maar feit blijft dat de studenten wel allerlei ongemakken moeten doorstaan, en examens zijn zo al ongemakkelijk genoeg. De instellingen weten ruim op voorhand dat er gestaakt gaat worden, dus kunnen ze ook het ongemak op hun nemen door de examens die dag te verzetten. Maar bon, mijn studententijd is voorbij dus buiten wat oudemannenontevredenheid-spuien moet ik er mij eigenlijk niet veel van aantrekken.

Geen opmerkingen: