2.28.2016

Turteltaks

Volgende maand, zijnde dus nu dinsdag, gaat de 'Turteltaks' in werking. Een simpele, schandalige extra belasting.

De PVDA organiseerde gisteren een 'pay back dag', een protestactie tegen deze Turteltaks.
Peter Mertens zei het volgende  “Wij willen een duidelijk signaal geven: waarom moeten wij opdraaien voor de woekersubsidies aan commerciële zonnepanelenparken van multinationals als Katoen Natie? Elk gezin, elke alleenstaande, elke zelfstandige betaalt 100 euro Turteltaks, terwijl de dertig grootste multinationals buiten schot blijven. Is dat de ‘solidariteit’ waarover minister Turtelboom het heeft? Dat is onaanvaardbaar. Wij gaan door tot de Turteltaks is afgeschaft!”

PVDA laceerde ook haar alternatief, het PayBackPlan.

  1. een zonneplantagetaks op commerciële zonneplantages zoals die van Fernand Huts en Jan De Nul. Die roomt onverantwoorde woekerwinsten af en brengt 115 miljoen euro op. 
  2. investeringen in zonne-energie en windenergie. De PVDA stelt voor de geplande biomassacentrales te vervangen door windmolens op land, en door zonnepaneleninstallaties. Dat is duurzamer, ecologischer en goedkoper, en het brengt 186 miljoen euro. 
  3. de nucleaire woekerwinsten van Electrabel moeten geïnvesteerd worden in groene stroom, in plaats van ze uit te keren aan aandeelhouders. Dat levert 194 miljoen euro op.

De drie maatregelen leveren samen 495 miljoen euro op, berekende de PVDA-studiedienst, precies evenveel als de Turteltaks moet opbrengen.

lees vooral zelf het PayBackPlan (pdf)

http://pvda.be/turteltaksproces


http://pvda.be/petitie-stop-de-turteltaks

http://turteltest.be/

meer info ook hier: www.turteltaks.vlaanderen, samen met www.turteltaks.info, www.turteltaks.net, www.turteltaks.org en www.turteltaks.online.

Geen opmerkingen: