9.11.2016

monumentendag


De tweede zondag van september - Open Monumentendag.

Naar jaarlijkse traditie staan vele monumenten en musea klaar om enthousiaste erfgoedfanaten, gedreven meerwaardezoekers, zichandestochmaarthuisvervelendevroeggepensioneerden en lokale curieuzeneuzen met open armen te verwelkomen.

Voor de eerste keer in een lange tijd moet ik vandaag niet werken, dus heb ik eindelijk nog eens tijd om zelf aan erfgoedtoerisme te doen.

Het volledige programma op OpenMonumentenDag.be.

 Een aanrader vandaag:"Wie handelswaren wil verkopen, moet de aandacht trekken van de klant. Door middel van een aantrekkelijke winkelvitrine (winkelpui vroeger genoemd ), probeert de winkelier zijn artikelen zo verleidelijk mogelijk uit te stallen en de voorbijganger naar binnen te lokken."

In hotel D’hane Steenhuyse, Veldstraat 55, kunt u vandaag naar de tentoonstelling van dit boeiende project. Geheel en al gratis en in de verborgen parel van de Veldstraat.


In de Gentse Sint-Pieterskerk kunt u om 15u en om 16u luisteren naar doctoraatsstudente Dagmar Germonprez over de bouw van de barokke Sint-Pieterskerk. Om 17u brengen drie enthousiaste amateurs Gregoriaanse gezangen uit een 16de eeuws processieboek. Dit alles geheel en al gratis - al staat er wel een mandje.


Geen opmerkingen: