4.23.2017

erfgoeddag in Sint-Anna

Beste vrienden, het is vandaag erfgoeddag.

Thema dit jaar 'zorg'. Allerlei zorginstellingen doen van alles met hun erfgoed, er zijn interessante dingen te zien bij de Zuster van Liefde en in het Guislain. Maar ook historische huizen doet iets leuk, die maken hun erfgoed toegankelijk voor mensen met een beperking, voor blinden en slechtzienden, voor rolwagengebruikers. Allemaal heel interessant dus. Bekijk zeker het volledige programma op erfgoeddag.be

Ik maak reclame voor het programma van cirq, de cultuurdienst van de Stad Gent.

Kom nu zondag naar Erfgoeddag!

VRIJWILLIGERSWERKING ROEREND RELIGIEUS ERFGOED IN DE KIJKER IN DE SINT-JACOBSKERK EN SINT-ANNAKERK


Begin 2017 startte de Cultuurdienst-CIRCA samen met de Dienst Erfgoed van de Provincie Oost-Vlaanderen een vrijwilligerswerking op die zich inzet voor de erfgoedobjecten in Gentse parochiekerken. Na een aantal opleidingsmomenten werken de vrijwilligers ondertussen op volle kracht aan het inventariseren, fotograferen en conserveren van de kostbare collectie religieus erfgoed die Gent rijk is.
Tijdens ERFGOEDDAG op zondag 23 april wordt deze vrijwilligerswerking in de kijker gezet. U kunt de enthousiaste ploeg die dag aan het werk zien in twee van de mooiste kerken van Gent!PROGRAMMA

10 - 12 uur: Schatten uit de Sint-Jacobskerk
De Gentse Sint-Jacobskerk herbergt een heleboel verborgen schatten. Voorwerpen die doorheen de decennia in onbruik zijn geraakt en daardoor vaak aan het oog onttrokken bleven, zoals bijvoorbeeld objecten die voor processies werden gebruikt. De vrijwilligers zijn al enkele weken aan de slag om de voorwerpen met erfgoedwaarde te selecteren en in hun vroegere glorie te herstellen. Op Erfgoeddag worden deze voorwerpen tentoongesteld en kunt u een woordje uitleg krijgen over de conservatie van erfgoedobjecten en de geschiedenis van de kerk.

14 - 16 uur: Erfgoedobjecten fotograferen in de Sint-AnnakerkErfgoeddag is een uniek moment om de prachtige Sint-Annakerk en haar mooiste voorwerpen van goddelijke huisraad te komen bewonderen. U kunt er ook een demonstratie "Fotograferen van erfgoedobjecten" bijwonen en genieten van een schitterend uitzicht van op het balkon van de kerk. Dirk Steenbrugge en Ingrid Buyl zorgen voor een feestelijke toets met een orgelconcert.

We hopen u van harte te mogen verwelkomen!

Meer informatie?Wilt u op de hoogte gehouden worden van de vrijwilligerswerking roerend religieus erfgoed of heeft u interesse om zelf mee te werken? Stuur dan gerust een mailtje naar cultuurdienst@stad.gent.


Wat zouden we Dirk hier zo verschrikkelijk graag bij gehad hebben. 

Geen opmerkingen: