9.17.2008

VVS plant haar beleid

Kameraden en vrienden,
het beloofd een spannend academiejaar te worden: Bolognatop, verkiezingen, het inkantelingsverhaal, een nieuw basisdecreet, een nieuw stuvo-decreet, dit zijn maar enkele van de thema's die op ons afkomen.
VVS, de enige echte studentenkoepelorganisatie en dé spreekbuis van de studenten in Vlaanderen, zal zich dit jaar opnieuw (reeds 70 jaar) inzetten om de belangen van de studenten te verdedigen en de stem van de studenten te laten horen. Om het nieuwe academiejaar een beetje deftig voor te bereiden trok het VVS-team zich drie dagen terug in het verre Lier.
VVS wil dit jaar werken rond enkele grote thema's in de vorm van heuse campagnes. Eerst en vooral de campagne rond studiekosten: ResPACT. Hier zijn we vorig jaar reeds aan begonnen in een gezamelijke actie met FEF, onze sympathieke zusterorganisatie in het zuiden van wat tegenwoordig nog ons landje is. De beide studentenkoepels hebben een breed front uitgebouwd. Tesamen met vakbonden en tal van jongeren- en studentenorganisaties gaan we een heel jaar werken rond de problematiek van steeds maar stijgende studiekosten. Hoofdpunt daarbij is het hernieuwen van het respect voor het Pact van New York, het beruchte EcoSocVerdrag, een luik van de mensenrechtenverdragen. Meer hierover volgt ongetwijfeld.
Voor de overige plannen van VVS en de campagnes en werkingen kan ik enkel maar verwijzen naar het Beleidsplan van VVS 2008 - 2009. Dit zal op de eerste Algemene Vergadering bekend gemaakt worden. Meer over dit alles dus over enige weken.

Geen opmerkingen: