10.15.2008

ASR-verkiezingen en het eerste vat van bestuurskundica

Kameraden en vrienden,

maandag was te gast in de Hoogpoort voor de opstartvergadering van de ASR, de enige echte Artevelde Studentenraad. En ik moet het zag er goed uit. Veel enthousiaste nieuwelingen en enkele 'ervaren ouderen' (zoals dat dan heet). En redelijk wat enthousiasme voor de studentenraad en voor de verschillende mandaten.
Verschoore zat voor de laatste keer de vergadering voor, (alhoewel voorzitten). Het was de eerste ASR voor de nieuwe studentencoach Sofie Vispoel, zij volgt Lobke Dedrie op, die binnen Artevelde andere oorden is gaan opzoeken. Het zag er mij een zeer enthousiaste jongedame uit.
Onze goeie vriend Frederik, Lowie voor de vrienden, was in zijn goeddanigheid als voorzitter van de GAST (de Gentse Associatie STudentenraad) aanwezig op de vergadering en gaf tekst en uitleg bij het fenomeen GAST.
Tot mijn grote verbazing (en die van Verschoore) was er veel enthousiasme voor de mandaten van ASR-vertegenwoordiger in VVS. De drie plaatsen waren zeer snel ingevuld. NB ASR heeft binnen de AV van VVS slechts twee stemmen, maar ze verkozen toch drie mensen, om op die manier de vergaderingen beter te kunnen opvolgen. Een na te volgen voorbeeld me dunkt.
Ik moet Verschoore trouwens nog altijd enen trakteren, we hadden gewed dat er geen groot enthousiasme ging zijn, mijn gebrek aan vertrouwen in VVS werd direct afgestraft. Mea Culpa.

Na de vergadering werden andere oorden opgezocht. De Bluesette werd opgezocht om uitgebreid na te praten over de vergadering. Het spreekt voor zich dat dit een geestige bedoeling was, ook een goeie gelegenheid om enkele ASRers op een informelere manier beter te leren kennen.

Daarna had de Lowie het meesterlijke idee om het gratis vat van Bestuurskundica te gaan opzoeken, je weet wel die club van bestuurskundigen aan de HoGent, bevolkt met HGSR-mensen alwaar Warlop de plak zwaaide en vooral de vaten bestelde in het dozijn. Maar bon, de Warlop is andere oorden gaan opzoeken (te weten gaan studeren in de VS, samen trouwens met Piet). Maar hij (en eenieder moet ik zeggen) mag gerust zijn, Bestuurskundica is blijkbaar in capabele handen. Caroline en de rest van het presidium toonden aan dat de gratis vaten van bestuurskundica legendarisch blijven!
Het spreekt voor zich dat uw kameraad bijzonder beschonken was. Ondanks verwoede pogingen van Frederik om mij te koppelen aan aanwezige schoonheden was het een rustige avond. Dank trouwens aan kameraad Willems om de avond af te sluiten met een colaken in een rustiger cafeke, het deed deugd.

Het spreekt voor zich dat vandaag alles wat in vertraging was.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zeg kameraad, die 'aanwezige schoonheden' wouden niet toehappen ofwa? Aan de fotos te zien was het precies wel de moeite!

Korneel Warlop zei

Ha die Harko toch...schitterend dat je je nog steeds letterlijk laat verleiden door onze gratis vaten. Voor je het weet sta ik weer (schouder aan schouder, dat spreekt voor zich als communist) naast je biceps-oefeningen te doen!

Het is overigens godgeklaagd dat hij de morgen heeft uitgevonden! Goede morgen Herman!