3.03.2009

lang leve Wilders

"Niemand heeft zoveel goeds voor de islam, voor de Koran en voor Mohammed gedaan als die arme Wilders."
Een op zijn zachtst gezegd vreemde uitspraak. En onbegrijpelijk ware het niet dat hij vloeide uit de pen van Kader Abdolah.

De heren van de moskee moeten weten dat de beweringen van Geert Wilders juist enorme interesse hebben gewekt in het land. Hij heeft de mensen nieuwsgierig gemaakt, nieuwsgieriger dan ooit. Men wil weten waar het boek van de moslims over gaat en wie hun profeet is.

De afgelopen zeven maanden ben ik elke avond op pad geweest om over de vertaling van de Koran te spreken. Ik ben door allerlei lagen van de samenleving uitgenodigd. Bij universiteiten, bibliotheken, studentenverenigingen, kerken, scholen, bijeenkomsten van plattelandsvrouwen, doveninstituten, banken, gemeenten, en overal waren de zalen vol, overvol. En dat allemaal dankzij de heer Geert Wilders.
Pauw en Witteman hebben het in hun programma heel vaak, soms de hele week over de islam. Nova heeft het constant over de islam. Nederland 1, 2, en 3, RTL4 en de moslimomroep hebben het onophoudelijk over de islam. De Volkskrant, NRC, Trouw en De Telegraaf hebben het bijna alleen maar over de islam.De uitgevers, drukkerijen, en boekhandels verkopen buitengewoon veel boeken over de islam, deels dankzij Geert Wilders. Waarom moeten de moslimorganisaties die man dan voor de rechter slepen? Ze moeten hem juist omhelzen en een kus op zijn blonde kop drukken. meer lezen

Zo kan je het uiteraard ook bekijken.

meer columns van Abdolah.
beluister op Ramblas, bij Phara

1 opmerking:

Adhemar zei

Democratie In Actie.

Nog een reden waarom het zo’n slecht idee is meningen, opinies en ideeën (of je ze nu goed of slecht vindt) het zwijgen op te leggen: de tegengeluiden komen plots ook meer aan bod.