2.14.2010

Vander Taelen is geen racist!

Luckas Vander Taelen, grote goeroe van het linkse denken in Brussel en vooral 'geen racist' (naar eigen zeggen), heeft een opiniestuk geschreven over ... zichzelf.

Hoe mooi is dat niet, een opiniestuk schrijven gewijd aan jezelf, waarin je tekeer gaat tegen 'de dogma's van het politiek correcte denken', tegen de 'extreemlinksen' en 'het marxisme'.

Man toch, het is toch intriest dat Groen haar politiek laat bepalen door dergelijke typen.

"De onvermijdelijke evolutie naar een multiculturele maatschappij hoeft niet te betekenen dat wij niet langer moeten verdedigen wat wijzelf belangrijk vinden."

'de onvermijdelijke evolutie', niet dat een multiculturele samenleving positief is of zelf maar gewenst, integendeel, maar ja, het is onvermijdelijk.

En wat is dat dan 'wat wijzelf belangrijk vinden'? Is er iemand die mij kan zeggen wat 'de belg' of zelfs 'de brusselaar' belangrijk vind? En of dit nog maar enigszins verschilt van wat 'de rest' van de mensheid vind?
Tenzij meneer Vander Taelen zijn eigen denkbeelden naar voren wil schuiven als datgene 'wat wijzelf belangrijk vinden'.

"Het strenge denkkader van dat fundamentalisme leunt aan bij de marxistisch-leninistische rigiditeit van revolutionaire bewegingen waarin sommige linkse denkers politiek opgegroeid zijn en waarvan ze de sporen blijven dragen. Beide ideologieën hebben gemeen dat ze dat ze simplistische analyses maken van grote problemen."

Amai, een tirade tegen het politiek-correct denken, tegen dogma's en nu tegen het marxisme dat even 'simplistisch' is als 'het fundamentalisme'. Over wat 'hét fundamentalisme dan wel zou zijn is mij een raadsel.

Alsof het overnemen van de extreem-rechtse dogma's een oplossing zou zijn.

"Links mag de historische fout niet maken om te blijven geloven in zijn eigen grote gelijk en moet zijn wereldbeeld durven aan te passen."

Neen, links moet beginnen te geloven in het grote gelijk van rechts. Driewerf Houzee! Lang leve het niet-dogmatische extreem-rechtse denken! Tijd voor het opschorten van de grondwet, tijd voor complete zero-tolerantie! Tijd voor het leger in de straten!Lieven Soete, overtuigd Brusselaar, formuleerde volgende bedenking:
"Zoals alle predikers bent u duidelijk vooral bekommerd om uw imago: mag of moet u nu "links" ofwel "rechts" genoemd worden. Dat zal de 330.000 Brusselaars die onder de armoedegrens leven worst wezen. Als ze ooit genteresseerd raken in u, dan is het om wat u doet en als politieker voorstelt om te doen om hun problemen mee op te lossen. Heeft het opdelen van mensen in kapelletjes of “identiteiten”, in “onze” en “hun” cultuur al ooit bijgedragen om problemen op te lossen? Raar genoeg slaat deze ijver om te verdelen meestal om in huiver en weigering, als het om de zichtbaarste opdeling gaat: tussen arm en rijk."

2 opmerkingen:

Anoniem zei

bravo,heel erg to-the-point.
ook mevr. soete, die ik niet ken, slaat de nagel op de kop.ik krijg het op mijn zenuwen wanneer vetgemeste zelfverklaarde 'opinion leaders' à la vandertaelen, die ik wél in een vaag verleden verschillende keren heb gesproken, nog steeds de bevolking opdelen in vakjes.'t lijkt alsof ze zichzelf een zeker aplomb willen aanmeten door een indiaas kastesysteem toe te passen op de belgische socio-economische realiteit - maar dit slechts terzijde...groeten uit hansbeke.

rezz zei

p.s. anoniem noemt eigenlijk rezzak, op de verkeerde bullet gedrukt, so sorry.