9.11.2010

Wacht Nacht

Beste vrienden,

Vandaag, 11 september 2010 zullen een zeer groot aantal mensen verzamelen op het Sint-Pietersplein in Gent om samen te wachten op de realisatie van de millenniumdoelstellingen.de MillenniumdoelstellingenDe Millenniumdoelstellingen werden in 2000 vastgelegd in de Millenniumverklaring van de Verenigde Naties. Ze zijn sindsdien door 190 Lidstaten onderschreven. Door ze te ondertekenen, hebben de Staten zich ertoe verbonden om tegen 2015 de acht Millenniumdoelstellingen te bereiken.


Nog meer over de millenniumdoelstellingen:

het dossier op 11.be

Een zeer interessant debat 'Millenniumdoelstellingen, niet ambitieus én niet haalbaar?' tussen Francine Mestrum en Bogdan Vanden Berghe lees je op DeWereldMorgen.be


de WachtNacht

Het inhoudelijke luik start om 15u
In Vooruit een debat met Martin Khor (South Centre, Geneve), Jan Vandemoortele (VN-UNDP, mede-ontwerper van de MDG’s), Elisabeth Bukusi (HIV/AIDS-onderzoek, Universiteit van Nairobi) en Bogdan Vanden Berghe (11.11.11).

In de Blandijn kun je naar "8" gaan kijken. Kortfilms over de Millenniumdoelstellingen van 8 regisseurs: Gus Van Sant, Jane Campion, Wim Wenders, Mira Nair, Gael Garcia Bernal, Jan Kounen, Gaspar Noe, Abderrahmane Sissako.

Om 16u starten de activiteiten op het Sint-Pietersplein.
16u De Propere Fanfare, de Rambling boys of pleasure, prijsuitreiking jongerenwedstrijd, officiële ondertekening van de motie, kinderdorp, infomarkt, …

18:00u – 20.30u.
Eric Melaerts & Friends met Stef Kamil Carlens, Sioen, Luc Devos, Coco Jr, Radio Candip, Johan Verminnen, Tom Dice en Stromae.

18:30 u.
‘Le moment suprême’, de opname van de videoboodschap. We hebben je nodig! Speel de hoofrol in deze film en zorg dat je erbij bent. Het hele Sint-Pietersplein moet vol. De videoclip gaat naar de Belgische en Europese politici én naar New-York.

21:00u.
Youssou N’Dour & band
De wereldster uit Senegal die Afrikaanse muziek in de hele wereld populair heeft gemaakt. Zijn mix van aanstekelijke Afrikaanse ritmes en opzwepende reggae zal niemand op het Sint-Pietersplein onbewogen laten. De start van een swingende nacht!

Doorlopend: kinderdorp, infomarkt en duurzame catering.

23:00u.
DJ Sven Van Hees zet het feest verder.

24:00u. Ben je het wachten nog niet moe? Studio Brussel maakt de nacht rond in de Vooruit met een live uitzending tot de vroege ochtend.

Kortom een must.

Tot straks!

1 opmerking:

Koen zei

De VN Millenniumverklaring -waarvan de Millenniumdoelstellingen een onderdeel zijn- werd oorspronkelijk ondertekend door 189 landen. Later kwamen er nog twee landen bij. De grote vraag is dus welk is de enige VN lidstaat die de MDGs nog steeds niet heeft ondertekend ?