10.28.2010

"het enige kapitaal dat de samenleving niet bedrogen heeft"

Kameraden en vrienden,

Als je de politici van vandaag de dag bezig hoort lijken ze met niets anders bezig te zijn met profilering, wereldvreemde communautaire zever en vooral de volgende verkiezingen. Maar het is crisis, economische crisis. De politici met 'bestuursverantwoordelijkheid' "moeten" besparen.
Wat er met onze (!) sociale zekerheid gaat gebeuren durven ze nog niet echt aankondigen, ongetwijfeld om 'Franse toestanden' te vermijden, maar dat de toekomst er niet rooskleurig uitziet als we hen gaan laten doen, is duidelijk.

Sectoren die nu reeds de mokerhamer van de besparingen voelen, zijn voorlopig de zogenaamde zachte sectoren, cultuur en welzijn, de social profit, onderwijs, de vdab, de milieubewegingen en het sociaal-cultureel werk.

De Volkshogescholen verliezen 25 procent van hun middelen, een ramp voor deze zeer noodzakelijke instellingen. De Vlaamse regering wil 1 miljoen euro besparen op de bewegingen. Dit betekent verrekend over 30 organisaties een extra be­sparing van 33.000 euro per organisatie! Het sociaal-cultureel werk krijgt zware klappen. Maar waarom?
FOV, de koepel van het sociaal-cultureel werk, schreef een open brief aan de Vlaamse regering. Daarin staat volgend pareltje:

"U desinvesteert in het sociaal kapitaal, de enige vorm van kapitaal die de samenleving nog niet heeft bedrogen".


De bewegingen van het sociaal-cultureel werk zouden geen bewegingen zijn moesten ze geen actie voeren. De bewegingen roepen op tot actie, nu vrijdag 29 oktober om 10 uur in de hal van het centraal-station (Brussel). Daarna trekken ze naar het kabinet van Schauvliege.
Maar je kan ook in je luie zetel blijven, door bijvoorbeeld deze petitie te ondertekenen:

Geen opmerkingen: