1.13.2016

vanavond debat 'maximale dienstverlening'

Vanavond kunt u naar een interessante info- en debatavond over de stand van zaken en vooral de toekomst van de NMBS. Michaël Verbauwhede, auteur brochure “Maximale Dienstverlening” en PVDA-volksvertegenwoordiger voor het Brussels Parlement, Henk Himpe, bestuurslid TreinTramBus,Olivier Pintelon, Wijk Zonder Trein, Jozef Cnudde, nationaal secretaris ACOD Spoor en een vertegenwoordiger van ACV-Transcom komen samen om elk vanuit hun perspectief meer licht te werpen op de bijzonder belangrijke kwestie.vanavond, 19u30
Geuzenhuis -Kantienberg 9 


Trein te laat of gewoon afgeschaft, stijgende ticketprijzen, gesloten stations of loketten, propvolle wagons, ... De pendelaars en reizigers van de NMBS worden niet bepaald verwend.

Bovendien is er een regering die met het “Plan Galant” 3 miljard wil besparen op de spoorwegen. Dit staat gelijk aan 20% van het budget van de NMBS wegsnijden, onrendabele lijnen sluiten, nog minder service… net nu we met een mobiliteitsprobleem zitten (“België fileland”) en we midden een klimaatcrisis vooral nood hebben aan méér openbaar vervoer. Ook de Vlaamse Regering wil drastisch snijden in het aanbod van De Lijn buiten de stad.

Ook het NMBS-personeel heeft het niet onder de markt. De NMBS wil 6000 jobs schrappen, terwijl de spoorwerkers nu al hun rust- en verlofdagen amper of niet kunnen opnemen. Bovendien wil men de flexibiliteit en de werkdruk nog meer opdrijven.

Naar aanleiding van de splinternieuwe PVDA-brochure "Wij gaan voor maximale dienstverlening", brengen we een sterk en boeiend panel samen dat de discussie met elkaar en met u zal aangaan.

Geen opmerkingen: