3.17.2016

hou ManaMa's betaalbaar!

Verontrustend nieuws uit de UGent. Maar gelukkig wordt er wel geprotesteerd.Beste UGent studenten en sympathisanten!

Onlangs heeft de UGent besloten dat het inschrijvingsgeld voor de ManaMaopleidingen vanaf volgend academiejaar verhoogd zal worden. Waar we nu €890 per jaar betalen, zullen de inschrijvingsgelden vanaf volgend jaar tussen €5330 en €1730 fluctueren.

Dit is een ramp voor wij als studenten, maar ook voor de verschillende vakgroepen die elk jaar opnieuw proberen om met hun kleine budget een interessante opleiding aan te bieden. Het budget dat nu voor onze opleidingen wordt gebruikt, zal in de toekomst gebruikt worden om andere bachelors en masters te financieren. Dit betekent dus dat er geen publieke middelen meer naar de manama's gaan, en het inschrijvingsgeld ongeveer de enige inkomstenbron zal zijn voor de opleiding.

Aangezien wij als ManaMa studenten hier niet mee akkoord gaan, organiseren we op donderdag 24 maart, om 15u een protestactie tegen deze verhoging van de inschrijvingsgelden. Wij zouden graag met zoveel mogelijk mensen aan het rectoraat verzamelen om zo onze stem kracht bij te zetten. Het is maar door rechtstreeks druk uit te oefenen dat we misschien nog iets kunnen veranderen!

Dit is een actie voor al wie studenten en proffen met een liefde voor ManaMa's een warm hart toedraagt :) Dit evenement delen en talrijk aanwezig zijn, wordt zeker geapprecieerd!

Hopelijk tot dan!

Geen opmerkingen: