8.10.2009

allochtonen zijn criminelen!

Marc Dutroux, Freddy Horion, Roland Feneulle, Patrick Haemers, Hans Van Themsche, om er maar enkele te noemen die algemeen beschouwd worden als 'topcriminelen' of beter nog 'gangsters'. En toch lijkt er in de fatsoenlijke pers een taboe te rusten op het hoog stoverij-met-frieten gehalte van dit gezelschap.

Gelukkig is er Johan Sanctorum om er ons te wijzen dat deze lijst topcriminelen geen enkele allochtoon bevat. Deze 'filosoof' en 'journalist' publiceerde in De Standaard een lijstje 'topcriminelen' van 'buitenlandse origine'.

Oussama Trimini Langeri, Abdelhalim Akil, Youssef Oulad Haj Chaib... Zo luiden de namen van de drie zware criminelen die in het slecht beveiligde Brussels justitiepaleis het hazenpad kozen. Amper twee weken geleden gingen Mohammed Johry, Abdel Had Kahjary Mulloul en Ashraf Sekkaki hen in Brugge vooraf.

Er lijkt in de fatsoenlijke pers een taboe te rusten op het hoog exotisch gehalte van dit gezelschap.
Meteen komt hier het thema van de multiculturele samenleving terug op tafel. De ironie is namelijk dat het ongebreidelde cultuurrelativisme en de westerse ideologie van de Gleichschaltung een subcultuur in het leven riep en deed bloeien, die helemaal vijandig staan tegenover onze waarden, inbegrepen de multiculturaliteit zelf en het verlichte pluralisme. De homejacking met een kalasjnikov, waarbij een driejarig kind een wapen tegen het hoofd krijgt, is niet alleen een criminele tactiek maar ook een intimiderend gebaar van haat tegen de westerse samenleving. Terreur dus. Daarbij is de houding tegenover onze materiële welstand zeer ambivalent: men haat de symbolen van het decadente westen, maar men wil ze ook toeëigenen. Men wil bezitten én vernietigen, contesteren én imiteren,- vandaar het zo karakteristieke beeld van de jonge Marokkaan-in-de-BMW. Xenofobe en racistische praat? Wacht, hier komt de uitsmijter. België is – daar weten ze bij de Staatsveiligheid alles van- dé Europese uitvalsbasis van Al Qaeda. De Marokkaanse gemeenschap, vooral in Brussel, vormt een noodzakelijke achtergrond, camouflagegordijn en zelfs rekruteringscentrum voor deze nederzetting.

Deze criminaliteit hoeft niet verklaard te worden, in tegendeel diegene die een verklaring zoeken zijn 'nuttige idioten'. De verklaring is simpel allochtoon = moslim = fundamentalist = terrorist = invoering van de sharia!
Voila, nu hoor je het ook eens van een ander. Het moet niet altijd Philip of Geert zijn die zegt wat u denkt.

Criminaliteitscijfers, het zijn moeilijke dingens. Het gemakkelijke aan cijfers is dat je er zonder er ook maar iets van af te weten de meest populistische stellingen mee kunt 'bewijzen'. Dan nog wat goedkope linken leggen en als je dat alles nog eens oversprenkeld met een antisemitisch, euh, verschoning, islamofoob sausje hebt een prachtig en 'gedurft' opiniestuk.

Een veel leukere 'analyse' van criminaliteitscijfers vind je bij JasperWiet:

Lieve mensen van peis ende vree, ‘t is ne vieze wereld waarin wij leven.

Nee, echt. Een foute aangelegenheid waarin gevangenisontsnappingen, bankovervallen, geweldplegingen en seriële ontucht worden gemassahuwelijkt tot de partouse waartoe dit aardse tranendal is verworden…

En dat is allemaal de schuld van één groep. Eén welgedefinieerde en duidelijk te herkennen groep mensen die – men kan niet anders besluiten – het niet goed meent.

  • De groep die 90% van de moorden pleegt.
  • De groep die 90% van de inbraken pleegt.
  • De groep die 90% van de overvallen pleegt.
  • De groep die 90% van de verkeersagressie pleegt.
  • De groep die (bijna) alle verkrachtingen pleegt.
  • De groep die dan ook meer dan 90% van de gevangenisbevolking uitmaakt.

Kom, laten we onder ons hier de omerta breken en het beest een naam geven: de mannen in onze samenleving. Voorwaar een perfide geslachtssoort die aan de dronken bricolage van de schepper is ontsprongen.

Maar ho maar, zeg het niet te luid, want de politiek correcte goegemeente katapulteert zich op haar achterste poten. Zo van “ooh we mogen de sociale factoren niet vergeten.” Sorry, allemaal niet overtuigend genoeg. Geslacht, dát is de doorslaggevende variabele.

Een interessant antwoord op Sanctorum kan je nalezen bij indymedia:

De oververtegenwoordiging van allochtone jongeren in de criminaliteit statistieken is een feit dat al langer dan vandaag dringende aandacht verdient. Dat Johan Sanctorum dit onderwerp aankaart op De Standaard Online wordt toegejuicht door talloze (bijna uitsluitend rechtse) lezersreacties. Sanctorum jihadiseert allochtone criminaliteit, hij beweert dat deze problematiek grotendeels valt terug te voeren naar een waar cultuurgevecht tegen de westerse wereld en wat zij representeert. Ik vraag me af of hij, of De Standaard, eigenlijk beseft welke beschuldigingen en absurditeiten men in het rond slingert. Na de criminalisering van allochtonen, de jihadisering van allochtone criminelen…

Geen opmerkingen: