8.11.2009

linkse lemmingen en waakzame wekkers

Benno Barnard, dichter en schrijver die een heroïsche strijd voert tegen de linkse kerk, de oprukkende islam en ander gespuis, publiceerde deze week een fantastische stukje proza in Knack onder de titel 'Linkse Lemmingen'.

Een ware aanrader. Hij trekt ten strijde tegen die 'intellectuelen' die hem verwijten De Winter gelijk te geven. De strekking van De Winter 'luidt dat de islam als politieke ideologie een grote zwarte steen van mannelijke agressie, inktzwart obscurantisme en diepe achterlijkheid is, gericht tegen alles wat ons dierbaar is of zou moeten zijn.'

Intellectuelen hebben in navolging van Hegel vaak een hekel aan feiten, maar de waarheid (die vervelende bijkomstigheid van hun bibliotheek) luidt dat er in de hele wereld geen enkel land met een islamitische meerderheid bestaat waar de minderheden de facto gelijke rechten hebben - gewoonlijk worden ze daarentegen gepest, gediscrimineerd of zelfs vermoord.

Tja, een redenering als een ander. Er is geen enkel land met een joodse meerheid waar 'de minderheden de facto gelijke rechten hebben'. Er is geen enkel land met een boedistische meerderheid, een hindoistische meerderheid en ga zo maar door. Alsof het in landen met een 'christelijke' meerderheid zo goed gesteld is met minderheden en hun gelijke rechten.
De toestand van de wereld enkel en alleen verklaren met godsdienst is een bijzonder dwaze onderneming.

Ondertussen praten de gauchisten over de moslims als kindermeisjes over de aan hun zorgen toevertrouwde kleintjes.
Terwijl ze er beter op zouden kloppen, houzee!

Ach, linkse lemmingen! Welke zelfhaat maakt toch dat jullie brein maar manicheïstische schema's blijft produceren, met enerzijds verdorven westerlingen - Amerikanen, zionisten, islamcritici - en anderzijds mensen die deugen omdat ze armen zielig zijn?

Dat is echt wel een leuke stelling, enerzijds jezelf profileren als de vox populi door tekeer te gaan tegen 'de intellectuelen', alsof die mens zelf geen intellectueel zou zijn, alsof trouwens de Knack een colum zou reserveren voor metaalarbeiders of laaggeschoolde kuispersoneel, alsof de Knack niet door en door intellectualistisch is. Maar bon, dan nog eens die boosaardige 'intellectuelen' zelfhaat verwijten. Alsof Amerikanen, zionisten en islamcritici 'zelf' is. Ik weet niet hoe het met de andere 'intellectuelen' zit maar voel mij niet verwant aan zionisten, aan islamofoben of aan fascisten of ze nu Belg zijn of Vlaming of Gentenaar, ik ga dat soort typen niet zien als 'zelf'. Dus als ik al zou haten dan zou het zeker geen 'zelfhaat' zijn.

Wilders en Dewinter - ik ben van mening dat je de wekker niet kunt verwijten dat hij luidruchtig afloopt.

Dat vind ik echt wel den besten aan dit vermakelijke stukje proza, Blondie en Philip als wekkers!

Een koppeltje islamofoben dat ons een dienst bewijst door wekker te spelen en ons 'wekken' uit onze 'multiculturele droomwereld' om ons het dreigende gevaar van den Islamiet te laten inzien. Driewerf houzee voor onze Wekkers!

de Wekkers des Vaderlands, houzee, houzee, houzee!

3 opmerkingen:

Adhemar zei

Alsof het in landen met een 'christelijke' meerderheid zo goed gesteld is met minderheden en hun gelijke rechten.

U doet hier precies en bewust wat Benno Bernard de linkse intellectuelen terecht verwijt: u minimaliseert hier het verschil tussen de manier waarop onze samenleving minderheden behandelt, en de manier waarop islamsamenlevingen hun minderheden behandelen, zonder u te laten hinderen door de feiten (die vervelende bijkomstigheden).

Als Benno’s punt nog niet overvloedig bewezen was, dan is het nu wél.

enerzijds jezelf profileren als de vox populi door tekeer te gaan tegen “de intellectuelen” (…) dan nog eens die boosaardige 'intellectuelen' zelfhaat verwijten. Alsof Amerikanen, zionisten en islamcritici 'zelf' is.

Hier bent u tweemaal oneerlijk. Enerzijds valt Benno nergens álle intellectuelen aan: de verwijten vallen een deelverzameling van de intellectuelen ten beurt, aan de linkerkant van het politieke spectrum (vb. zij die blijven “temen dat we ons vertrouwen moeten stellen in het emancipatorisch vermogen van de islam”). Anderzijds laat je bij je kritiek op het woord “zelfhaat” bewust “westerlingen” uit de opsomming.

Kortom, u behandelt Benno’s woorden met hetzelfde dédain als de feiten: als ze niet in uw kraam passen, zijn het slechts vervelende bijkomstigheden, vrij te negeren of te verdraaien.

Adhemar zei

Het beste bewijs dat Benno het niet slecht voor heeft met álle intellectuelen, is dat hij in dezelfde tekst een lans breekt voor de “intellectuelen die de moslimwereld zijn ontvlucht” wiens “boodschap ons veel te zenuwachtig maakt”.

Kameraad Harko zei

Het is de laatste tijd bij rechts mode om zich als 'de underdog' te profileren, die constant moeten opboksen tegen 'de linkse kerk' en dwaze geitewollensokken linkie winkie softe intellectuelen. Dit soort beeldvorming is uiteraard hilarisch op veel niveau's. Een van de leukste zinssneden in diens prozastukje was toch wel 'Intellectuelen hebben in navolging van Hegel vaak een hekel aan feiten...' In dit zinnetje gaat hij weldegelijk te keer tegen 'dé intellectuelen' maar bon, die is uiteraard niet het voornaamste stuk uit zijn betoog.

Het is mijn rotsvaste overtuiging dat de religie die beleden wordt door een bepaald deel van de bevolking geen reet van doen heeft met de 'gradatie' van mensenrechtenschendingen. De mensenrechtenschendingen door VS om maar een voorbeeld te noemen hebben in de fond niets te maken met het feit dat veel Amerikanen christen zijn. Net zoals de bloedige onderdrukking voor minderheden in Turkije iets te maken had met het feit dat veel Turken moslim zijn.
Het zou belachelijk zijn te denken dat de Duitsers, de Italianen, de Roemenen, de Bulgaren, de Kroaten, de Spanjaarden, de Portugezen niet christen waren toen het fascisme daar heerste. Net zoals de meerderheid van de Grieken, de Japaners, de Argentijnen, de Chilenen, de Kongolezen, de Nigerianen en Indoneziers niet van godsdienst is veranderd toen het regime daar veranderde van burgerlijk naar militair en omgekeerd. De Belgen zijn niet plotsklaps christen worden na de onafhankelijkheid van Kongo. De handen van semi-slaven werden in de Vrijstaat-periode weldegelijk afhakt en dat had niets van doen met het al dan niet christen zijn van de functionaris in kwestie.

Over die zelfhaat, kun je gelijk hebben dat ik dit verkeerd begrepen heb. 'Welke zelfhaat maakt toch dat jullie brein maar manicheïstische schema's blijft produceren, met enerzijds verdorven westerlingen - Amerikanen, zionisten, islamcritici - en anderzijds mensen die deugen omdat ze arm en zielig zijn?' Ik ken weinig 'vlaamse intellecten' die 'manicheistische schema's' hanteren, ken jij er? Marc Botenga (een facebook-vriend van mij) heeft er toch geen gehanteerd zover ik weet. Als er mensen tekeer gaan tegen 'dé westerlingen' in het algemeen dan zijn die inderdaad dwaas, maar zo ken ik er geen. De stelling van de schrijver impliceert een vanzelfsprekendheid, alsof dit een alledaags fenomeen is. Sorry maar ik kan me geen dergelijke voorbeelden voor de geest halen.
Trouwens zich afzetten tegen zionisten, zelf vlaamse blokkers, de belgische buitenlandse politiek, de belgische troepen in Afghanistan, dit kan absoluut geen 'zelfhaat' worden genoemd. Het is omdat Crembo toevalig belg is dat als ik hem al zou haten, dat dit dan 'zelfhaat' zou zijn. Ik had graag iets meer diepgaan verwacht ipv een tirade van de schrijver.