2.02.2011

moeten er nog pannenkoeken zijn?

Kameraden en vrienden, vanavond worden er pannenkoeken gegeten.

Het is Onze-Lieve-Vrouw Lichtmis. We moeten daar eerlijk in zijn, dit is geen groots feest, het is zelf geen bijzonder bekend feest.
Het is vooral bekend omwille van de traditionele pannenkoeken.


meer over deze feestdag, uiteraard op wikipedia, kerknet en beleven.org

Voor de mensen die geen Ons Kookboek staan hebben thuis: Pannenkoeken

Wat heb je nodig: zelfrijzende bloem, 200 gram; suiker, 30 gram, vanillesuiker, doe maar een pak, maar laat ons eigen zeggen naar eigen smaak; melk, een halve liter (halfvolle of zelf magere mag, maar volle is beter, het is tenslotte geen dieetvoer); 4 eieren en tenslotte vetstof (maïsolie ofzo mag, maar doe mij maar boter).

(gezeefde) bloem en suiker in een kom, de eieren erbij, dan wat melk, kloppen (met de mixer zou ik zo aanraden), en geleidelijk de rest van de melk erin.
Blijven gaan tot een egale smeuïge deeg hebt (geen klonters dus).
(proeven van de deeg is altijd aan te raden, al moet je nog voldoende over laten om pannenkoeken mee te bakken).

Dan moet je enkel nog je pan invetten en goed verhitten, bakken en op tijd omdraaien.

Wie geen zin heeft om pannenkoeken te bakken of die gewoon liever op zwier wil, kan vanavond naar het Huis van Alijn gaan voor een heus pannenkoekenfeest.

Veel plezier zou ik zo zeggen.

1 opmerking:

Het Huis van Alijn zei

Fijn artikel!
Inderdaad, vanaf 17.15 uur wordt ook in het Huis van Alijn de terugkeer van het licht gevierd. Helaas is deze activiteit helemaal volzet. 250 mensen schreven zich in voor het grote pannenkoekenfeest met voorstelling van de toverlantaarn en een vuurshow. Graag tot een volgende keer!