3.18.2011

Belgen naar Libië

Een 'regering in lopende zaken' beslist met unanieme steun van het parlement, van Groen tot de fascisten, om, indien de NAVO daartoe vraagt, een land te gaan aanvallen.

Waarom Groen hierin mee stapt is mij compleet een raadsel.

Als de NAVO Libië binnenvalt zal dat niet zijn om 'democratie' te gaan verspreiden of beschermen. Noch om een dictator te gaan verdrijven.
Vraag dat maar aan de Serven of aan de Afghanen. Vraag trouwens ook maar eens aan de iets oude Spanjaarden, Portugezen of Grieken wat de NAVO gedaan heeft om 'hun' dictators te verdrijven.
Vraag trouwens ook eens aan de Marokkanen of de inwoners van privé-land Saudi-Arabië wat de landen doen om hen aan een democratie te helpen.
De 'coalitie' zal trouwens ook hulp krijgen van Qatar, sedert wanneer is dat een democratie?

Het feit dat de regering zich uitspreekt in niet te verstane woorden dat ze een leider van een onafhankelijk land wil gaan verdrijven is compleet walgelijk. Wat je ook mag denken van de leider in kwestie, welk recht heeft België om anderen te gaan veroordelen en zelfs plannen uit te werken om hun wil op te gaan leggen?

De regering beweert geen geld te hebben om de koopkracht op peil te houden of om de zorgsector kwaliteitsvol te houden maar de regering heeft blijkbaar wel weer middelen zat voor nog maar eens een buitenlands militair avontuur. In hoeveel conflicten is België ondertussen al betrokken? Het lijstje begint aan te dikken.

Een dikke boe voor de NAVO, een dikke boe voor onze regering en ons parlement en een dikke BOE! voor Groen (en trouwens ook voor de SP.nl die een 'effectief en proportioneel militair ingrijpen' wil)!

2 opmerkingen:

Sophie Vanonckelen zei

Ik weet het echt niet...wanneer iemand zijn eigen volk bombardeert, moeten we dan niet ingrijpen, ook al hebben we die gek veel te lang oogluikend zijn zin laten doen en ook al zijn er tal van andere crazy fuckers tussen de wereldleiders.

Mijn intuitieve conclusie is dat dit niet zomaar kan gebeuren...of een militair ingrijpen de beste optie is weet ik niet, ik ben geen geostrateeg, maar lijdzaam toekijken terwijl die nutcase zijn eigen volk bombardeert, is toch ook weinig humanistisch. En het lijkt me dat Kadhafi niet echt onder de indruk is van een berisping of een embargo.

Dus...wat is het alternatief?

Kameraad Harko zei

Dat er iets fundamenteel mis is in Libië is een feit. Maar dat geldt voor heel wat landen, de Verenigde Staten op kop. Dat België en andere landen nu ten oorlog trekken heeft niets te maken met het crazy fucker-schap van de Libische leiders, maar met de gigantische olievoorraden en het strategisch belang van Libië. De Libische bevolking gaat langs geen kanten beter af zijn als het land platgebombardeerd en bezet gaat worden door de Navo en haar collaborateurs. Irak en Afghanistan zijn sprekende voorbeelden.
Elke oorlog heeft vooraf een media-offensief waarbij de tegenstander de duivel in persoon blijkt te zijn. Dat Saddam, de Taliban en Kadhafi geen heiligen zijn staat buiten discussie maar een invasie en bezetting door het westen is evenmin het paradijs.