9.22.2011

Manifiesta 2011


Beste vrienden, op 24 september is het weer verzamelen geblazen in Bredene voor Manifiesta.

De editie van vorig jaar was, ondanks de meteorologische calamiteiten en de kinderziekten, bijzonder interessant. Interessante sprekers, prachtige optredens en een zeer interessante boekenmarkt, doe daar nog lekker eten en vele oude vrienden bij en het kan niet beter. Helaas zal ik er dit jaar niet bij kunnen zijn, mijnen boterham verdienen heeft nu eenmaal voorrang. Maar ik wil eenieder van harte aanraden om te gaan. Het programma is dit jaar nog gevulder en interessanter dan vorig jaar.

Enkele zeer bekijkenswaardige zaken:

Linkse Alternatieven in de Strijd tegen Klimaatopwarming
met Fabiola Bueno Sánchez (Cubaanse prof en milieu-activiste) Myriam Djegham (activiste en organisator MOC), Riccardo Petrella (Italiaans politicoloog en economist), Tom De Meester (energiespecialist PVDA).

De Arabische Lente
met Tariq Ramadan (islamoloog), Nawal el Saadawi (Egyptische schrijfster en feministe) en Michel Collon (journalist)
De Toekomst van Links
met Paul Magnette (PS, minister van Energie), Wouter Van Besien (voorzitter van Groen!) en Raoul Hedebouw (woordvoerder van de PVDA).

Wie bedreigt onze pensioenen?
met Daniel Van Daele (federaal secretaris ABVV), Ivan Van de Cloot (hoofdeconoom denktank Itinera), Jo Cottenier (studiedienst PVDA) en Ferre Wyckmans (algemeen secretaris LBC-NVK).
Solidariteit en eenheid in de ziekteverzekering
met Guy Peeters (voorzitter van de Socialistische Mutualiteiten), Marc Justaert (voorzitter van de Christelijke Mutualiteiten), Bea Cantillon (professor UA en specialiste sociale zekerheid), Michel Roland (professor ULB) en Dirk Van Duppen (voorzitter Geneeskunde voor het Volk).

Super interessante boekvoorstellingen: Bleri Lleshi, Jan Blommaert, Jean Bricmont en Michel Collon, Lucas Catherine en vooral Dimitri Verhulst komen hun werk voorstellen.

Voor de rest zijn er ook bijzonder leuke optredens, o.m. Raymond van het Groenewoud, filmvoorstellingen, o.m. South of the Border en een heleboel andere dingens.

Bekijk het volledige programma

Bestel uw ticket

En ik zou zeggen, laat mij vooral weten wat je er van vond.

1 opmerking:

annick zei

Het was geweldig! Volgend jaar ben ik weer van de partij!