10.21.2011

Elio, goed nieuws. We hebben je 8 miljard gevonden!

Elio Di Rupo is samen met de andere regeringsonderhandelaars op zoek naar 8 tot 10 miljard euro om het begrotingstekort voor 2012 dicht te rijden. Wel, we hebben goed nieuws voor hem: wij hebben zijn miljarden gevonden.

Om Elio Di Rupo bij te staan met goede raad voert de PVDA actie via e-mail en sociale netwerken. De formateur mag zich aan een stapel post-it’jes verwachten om op zijn koelkast te kleven. De PVDA verdeelt momenteel namelijk duizenden van die digitale plakbriefjes die de mensen kunnen doormailen naar Elio Di Rupo om hem eraan te herinneren dat de miljonairstaks 8 miljard euro opbrengt.

De actie is een initiatief van de Miljonairstaks Fanclub en de PVDA. De bedoeling is om het voorstel voor de invoering van een miljonairstaks in ons land kracht bij te zetten.

De miljonairstaks is een belasting van 1% op de vermogens boven de één miljoen euro, de eigen woning niet meegerekend. Zo’n miljonairstaks zou 8 miljard euro opleveren en dat is al het grootste deel van het bedrag waarnaar Elio Di Rupo op zoek is. Bijkomend voordeel is dat deze belasting niet raakt aan de koopkracht van de werkende mensen, wat ons land nog verder in crisis zou storten. Als we naast deze maatregel ook nog eens de notionele interesten afschaffen – die komen toch maar ten goede aan bedrijven als ArcelorMittal die jobs vernietigen – dan komen we aan de 10 miljard waar de regeringsonderhandelaars naar zoeken.Geen opmerkingen: