11.17.2011

internationale dag van de student

Kameraden en vrienden, vandaag is het Internationale Dag van de Student.

Op 17 november 1939 vielen de Duitse fascisten de Praagse universiteit binnen om een einde te maken aan de protestacties die daar plaatsvonden. De Tsjecho-Slowaakse studentenleiders Josef Matoušek, Jaroslav Klíma, Jan Weinert, Josef Adamec, Jan Černý, Marek Frauwirt, Bedřich Koukala, Václav Šafránek en František Skorkovský werden vermoord en 1200 studenten werden naar concentratiekampen gebracht.
Een gruwelijke misdaad die we nooit mogen vergeten.

Recenter, in 1973 deden Griekse fascisten de oefening nog een over, tientallen studenten werden vermoord door het Griekse militaire regime.
Een gruwelijke misdaad die we evenmin mogen vergeten.

Waarom VVS er voor kies om vandaag als enige eis een statuut voor studentenvertegenwoordigers naar voren te schuiven is mij een raadsel. Het is mij ook een raadsel waarom betogen geen optie meer blijkt zijn, "Maar wat dus wel is veranderd, is de manier waarop studenten dit doel de dag van vandaag proberen te bereiken. Niet door conflict, maar door samenwerking en constructiviteit. Via officiële organen, binnen de hogescholen en universiteiten en op Vlaams en internationaal niveau verdedigen talloze studentenvertegenwoordigers zo goed en zo kwaad mogelijk de belangen van de Vlaamse student." En tenslotte is het mij ook een compleet raadsel waarom VVS, GSR en LOKO blijkbaar samen een persbericht hebben geschreven, alsof er maar twee studentenraden zijn.
Maar bon, veel bij VVS is mij een raadsel de laatste jaren.
voor de geïnteresseerden het persbericht van VVS

Geen opmerkingen: