8.01.2019

Pier over SOS SInt-Anna

Tijdens de Gentse Feesten stond de zogenaamde SOS-bende handtekeningen op te halen. Luk De Bruyker gaf ze een stevige veeg uit de pan.






De Gentse Fiesten zijn uuk altijd het ideale tijdstip om veur iets of iemand hanttiekeneinge te roenselen ... en SOS Sint-Anne doe goe zijn devuure. Ge peist vaneigens da kik doar uuk al mijnen krabbel oender gezet, hê. Moar niets es minder woar. 'k Hê tslefs al bedreiginge gekreege omda 'k nie solideer ben. Ja, fanatiekeleinge zitten d'er overal. Woar gaon ze de cens hoale, veur een kirke die al joaren stoat te verkommeren en dan akoestiek enkel pasters dient? Ze vinde al tfijftig joar gien cens om de balzoalen van den opera te renoveren, het Design museum af te wirke, een serieuze koenseerzoale te beiwe ... en neu, omdat Delhaize der ne mort in wil oenderbrenge, me d'eilige Anna gered worde!



Nu hoort u het ook eens van een ander.


En voor alle duidelijkheid, Sint-Anna moet niet gered worden. Sint-Anna zit in een doordacht herbestemmingsproces - is beschermd en zal verder gerestaureerd worden. De SOS-bende wil Sint-Anna niet 'redden' maar eist de kerk voor haar zelf, op kosten van de gemeenschap.


Geen opmerkingen: