9.01.2019

Nie wieder Kriegpropaganda

Op 31 augustus 1939 verkondigde nazi-Duitsland de complete leugen dat Polen Duitsland had aangevallen.

Dit was het zogenaamde Gliwici-incident.

Op 31 augustus werd een Duits radiostation in de grensstad Gleiwitz aangevallen, er werd een anti-Duits radiobericht in het Pools de lucht in gestuurd en de zender werd gesaboteerd. Dit was nu reeds het 21ste grensincident en voor de Duitse regering was daarmee de maat vol.

Achteraf bleek dat die incidenten, net zoals het Gliwici-incident, 'false flag'-operaties waren. De 'aanval' was uitgevoerd door het Duitse leger.

Tijdens de processen van Nuremberg kwam de ware toedracht aan het licht. Alfred Naujocks, SS-Sturmbannfürher, getuigde dat hij de operatie had georganiseerd, op bevel van Reinhard Heydrich en Heinrich Müller.
Duitse soldaten vielen het radiostation aan, verkleed in Poolse uniformen. De aanval werd 'realistischer' gemaakt doordat er slachtoffers achter bleven.
Het slachtoffer was de 43-jarige Duitse boer Franciszek Honiok. Hij werd opgepakt door de Gestapo en vermoord met een gifspuit. Zijn lijk werd doorzeefd met kogels en achtergelaten bij de zendinstallatie. Verschillende gevangenen uit het concentratiekamp Dachau kregen Poolse uniformen én identiteitspapieren en werden geëxecuteerd.
De lijken werden getoond aan de lokale politie en 'het bewijs' voor de Poolse betrokkenheid was geleverd.

Op 1 september 1939, om 4u45, viel het Duitse leger Polen binnen. 

Tachtig jaar geleden overrompelden de nazi's Polen. Op 6 oktober was Polen verslagen.

De invasie ging van start met een vulgaire leugen en een ton propaganda. Nie wieder Krieg - Nie wieder Kriegspropaganda!


Geen opmerkingen: