1.06.2009

Ambitieuze vld'er en zionist reiken elkaar de hand

Deze morgen verslikte ik mij bijna toen ik het bericht in de Metro zag staan 'Antwerpse moslims en joden reiken elkaar de hand'. De kop klonk op het eerste gezicht veelbelovend. Het zou op zich een mooie zaak kunnen zijn, in deze woelige tijden is het belangrijk dat het samenleven centraal staat. Maar jawade wat is me dat, blijkt het een goedkope reclamestunt te zijn van een ambitieuze vld'er, die zich blijkbaar als woordvoerder van de Antwerpse moslims opwerpt en een rabiate zionist, die zich blijkbaar als woordvoerder van de Antwerpse joden voorstelt. De hoofdredacteur van de zionistische propragandadienst Joods Actueel en Hicham El Mzairh, een jonge vld'er, die elkaar de hand schudden, terwijl ze "hopen dat het conflict in het Midden-Oosten niet naar de Scheldestad geimporteerd wordt", je houdt het toch niet voor mogelijk dat zoiets in alle kranten komt. Wat vooral niet te doen is, is dat er geen enkele kritische kanttekening wordt bij gemaakt.

De woordkeuze is evenzeer frappant 'het conflict importeren'. Wat wil dat eigenlijk zeggen? Ik heb al vaak gezegd en ik zal het blijven herhalen zolang zionisten het woord voeren in naam van de joodse gemeenschap zullen onnozele pubers de link blijven leggen tussen joden en de zogenaamde joodse staat. Wie de beelden ziet uit Gaza, wie de geschiedenis van Palestina ook maar 5 seconden bekijkt kan niet anders dan verontwaardigd zijn. Als de zogenaamde woordvoerders van de Joodse gemeenschap dan 'solidariteitsbetogingen' met Israel opzetten dan kan ik mij voorstellen dat er spanningen ontstaan. Dat er spanningen ontstaan tussen de joodse gemeenschap en de islamitische gemeenschappen in België is niet meer dan logisch zolang zionistische propagandisten blijven voorgesteld worden als 'de joodse gemeenschap'.

Wie denkt dat Joods Actueel werkelijk een Belgisch-joods tijdschrift is zonder meer moet maar eens een kijkje gaan nemen op hun website. Zo verklaren ze zelf in 'over ons' dat ze de opvolger zijn van het Belgisch Israelitisch Weekblad, aan het woord de laatste hoofdredacteur van dit weekblad: "Joods Actueel zal net zoals het BIW het brood­nodige tegengewicht zijn voor de vaak anti-Israëlische houding van sommige politici en media. Maar we blijven wel kritisch".
Voor wie nog niet overtuigt is, is er nog de 'blog over het midden-oosten'. Als dat geen zionistische propaganda is dan weet ik het ook niet meer.

Pijnlijk trouwens dat de jonge vld'er in de eerste plaats stemmen wenst te ronselen door met een zionist op de foto te gaan staan, in plaats van in zijn eigen partij bij De Gucht te pleiten voor duidelijk Belgisch signaal zoals een wapenembargo of op zijn minst een duidelijke veroordeling van Israel. Het enige signaal dat we te zien krijgen is dat Belgie 'erg verontrust' is 'door de humanitaire toestand'. 'De regering roept op onmiddellijk een staakt-het-vuren af te kondigen en zo snel mogelijk de logica van een onderhandelde oplossing op te nemen.' Amai, dat zal de zionisten tegenhouden, Belgie is 'erg verontrust'.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Zoek de gelijkenissen:
In 1938 gaven de nazi's de joden de schuld van alles wat verkeerd was en werden ze verdacht van allerlei complotten. De gekende gevolgen waren toen ook niet meer dan logisch.
In 2008 zeggen de communisten: "Dat er spanningen ontstaan tussen de joodse gemeenschap en de islamitische gemeenschappen in België is niet meer dan logisch zolang zionistische propagandisten blijven voorgesteld worden als 'de joodse gemeenschap"

Of nog één:
1938: De nazi's namen overigens niet de verantwoordelijkheid voor de Kristallnacht. De door het geweld veroorzaakte schade werd de Joodse gemeenschap aangerekend, zij zou het geweld hebben 'uitgelokt'.
2008: De oorlog in Gaza is zeker niet de schuld van Hamas. Het is Israël dat door haar bestaan het geweld uitlokt.

Kameraad Harko zei

Alweer een sterk staaltje van zionistische propaganda. Voor alle duidelijkheid elke vorm van antisemitisme, het aanvallen (in alle vormen dan ook) van mensen omwille van hun jood zijn, is ronduit schandalig en moet vervolgd worden. Dat staat buiten kijf.
Het zionisme is een racistische ideologie die constant beweert dat Israel de joodse staat is en dat de belangen van Israel en de belangen van joden waar ook ter wereld exact gelijk zijn. Dat is een schandalige ideologie die bestreden moet zorgen.
Zogenaamde woordvoerders van de 'joodse gemeenschap' die rabiate zionisten zijn moeten als zionisten bestreden worden,zij zijn mijns inziens medeschuldig aan misplaatste daden van onnozele jongeren.
Tenslotte wil ik er toch nog op wijzen dat het onderwijs, de media en de maatschappij in het algemeen een zeer belangrijke rol te spelen hebben in de bestrijding van zowel het antisemitisme als andere vormen van racisme zoals zionisme.

Anoniem zei

en hamas? Dat zijn toch evengoed rascisten? Die moeten dus toch ook bestreden worden? Daar zegt ge niets over...

Anoniem zei

het is toch duidelijk dat Harko, zoals alle communisten een terroristenvriendje is. Nu ze hun eigen CCC niet meer hebben zijn ze maar op de kar van de moslimextremisten gesprongen.

Kameraad Harko zei

amai, een anonieme idioot die zijn/haar sterk onderbouwde standpunt weergeeft, dank daarvoor.

Maar goed, ere wie ere toekomt, je hebt me betrapt. Ik ben, zoals alle antizionisten een overtuigde antisemiet en vooral een overtuigde aanhanger van terrorisme. Moslimterroristen, de ccc, de raf, rode brigades,...
bin laden en ulrike meinhoff zijn mijn lichtende voorbeelden. En inderdaad Hitler was een coole peet.

Nu goed? idioot, in het vervolg eens onder uw eigen naam een wat meer onderbouwde stelling poneren. Dank bij voorbaat.