1.05.2009

de slachting blijft doorgaan

De situatie in Palestina is ronduit dramatisch aan het worden. Zaterdag is het Zionisitsche leger Gaza binnengevallen om de Palestijnen nu ook van dichtbij te kunnen vermoorden. Het dodental staat nu al op 520.De Israeli zetten nu ook clusterbommen in en hebben volgens de The Times zelfs verboden fosforbommen boven Gaza gesmeten.

Hetgeen nog het meest tegen de borst stoot is de complete passieviteit van de zogenaamde 'internationale gemeenschap'. Yoegoslavië werd grondig gebombardeerd omdat ze in Kosovo tegen het UCK vochten, Irak werd platgebombardeerd omdat het Koeweit was binnengevallen, er werd moord en brand geschreeuwd nadat Rusland Oost-Ossetië ter hulp kwam. Maar Israel kan ongestoord zijn gang gaan. Zelf Zimbabwe kreeg een internationaal wapenembargo tegen zich nadat het tussenkwam in de oorlog op uitdrukkelijke vraag van de wettige en internationaal erkende Congolese regering. Maar Israel? Geen economische sancties, geen vn-interventie, geen navo-bommenwerpers, zelfs geen wapenembargo.

Norman Finkelstein klaagt geheel terecht de Israelische aanval aan en spreek over een oorlog tegen de internationale gemeenschap:

meer nieuws en achtergrond
doe mee en boycot israel
bekijk zeker ook deze oproep voor een academische boycot - ook in België

Geen opmerkingen: