6.29.2015

Charleton, 'the 9/11 of the Black Church'

Op deze fraaie maandag, traditiegetrouw als we zijn, een filmpje. Deze keer een reeks filmpjes van Democracy Now over de terroristische aanslag in de VS.
Over de terroristische aanslagen van gisteren is er feitelijk nog niets zinnigs te zeggen, dus doen we ook niet. Vooral die moordpartij in Tunesië brengt terrorisme 'dicht bij huis'. Trouwens ook met verwoestende gevolgen voor de Tunesische economie. De verwoestende gevolgen als gevolg van het stijgende racisme zullen ook niet te onderschatten zijn. Maar bon. Veel te vroeg om commentaar te geven, buiten dan stellen dat het verschrikkelijk en schandalig is, al zal dat de media en het allegaartje van politici niet tegenhouden.


Een moordpartij op een Afro-Amerikaanse kerk door een blanke extreem-rechtse terrorist. Daar besteden we vandaag aandacht aan.De moordaanslag brengt ook de 'zuidelijke vlag' onder de aandacht. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog werd een vlag gezwaaid door de voorstanders van de slavernij. De vlag werd een symbool van het reactionaire 'zuidelijke' racisme.
Dominee Al Sharpton over deze kwestie:
Scherpe woorden ook van dominee Jesse Jackson:

Geen opmerkingen: