11.22.2006

Professional Development

7, 8 en 9 november werd ik opgeleid. Het VEHHO, het Vlaams ExperticeCentrum voor Handicap en Hoger Onderwijs, organiseert namelijk een opleiding rond het werken met studenten met functiebeperkingen, Professional Development (Higher Education and Disability Services). Een opleiding bestaande uit drie lessen in november, drie lessen in maart en een aantal papers zowaar. De opleiding zelf wordt ingericht door de University of Central Lancashire. Gastdocent van dienst is prof. dr. Alan Hurst. Buiten zowat dé expert terzake en zeer boeiende docent is hij ook een van de drijvende krachten achter SKILL, de National Bureau for Students with Disabilities.
Tijdens de eerste drie zeer intensieve lessen werden we ingeleid in de vakliteratuur en kregen we heel wat voorbeelden direct uit de praktijk.
Bijzonder leuk was ook de uitwisseling van ervaring tussen de verschillende deelnemers aan de opleiding zelf. De deelnemers waren allen mensen die met hun beide voeten in de praktijk staan, allen werken ze in begeleidingsdiensten, studieadviescentra, in de departementen en ga zo maar door.
Een opleiding met de beide voeten in de praktijk dus. Hoe het afloopt in maart met de opleiding en vooral hoe het afloopt met de papers die we moeten schrijven, dat zullen we later wel merken.

Geen opmerkingen: