5.03.2007

VVS zoekt bestuurder m/v

Beste vrienden van het democratisch en inclusief hoger onderwijs,

binnenkort is het weer zover, de enige echte bestuursverkiezingen van de enige echte Vlaamse Vereniging van Studenten.

Vanavond organiseerden we naar aloude gewoonte een infoavond voor kandidaat-RvB'ers.

Daarop werd door uittredende voorzitter en door de aanwezige stafmedewerkers tekst en uitleg gegeven bij wat van een voorzitter en van een bestuurslid allemaal verwacht wordt, zowel op inhoudelijk vlak als op vlak van tijdsbesteding en dergelijke meer. De algemene vergadering van 1 maart had heel wat hoge eisen geformuleerd waaraan een bestuurslid moet voldoen. Het spreekt voor zich dat de kandidaten zich daar ten dege moeten op voorbereiden.

Het zal in elk geval afwachten worden of er zich nog andere kandidaten zullen aanbieden en of de algemene vergadering een doordachte en kritische keuze zal maken, met hoge kwaliteitseisen.

Om de boel wat gemoedelijk te laten verlopen was er gezorgd voor wijn en Turkse pizza's, en uiteraard achteraf voor de nodige pinten in ons eigenste stamcafé, het enige echte Tof Café.

Wie zich alsnog kandidaat wil stellen, kan dit nog doen door haar dan wel zijn c.v. en motivatiebrief op te sturen naar vvs@vvs.ac en dit tot en met donderdag 10 mei, dit om te voldoen aan de vraag van de algemene vergadering van 26 april. Voor diegenen die nog wat meer tijd nodig hebben is er ultieme uiterste en niet-te-overschreiden deadline van zaterdag 12 mei om 23:59. Alles wat binnenkomt op 13 mei en later wordt onverbiddelijk naar de prullenmand verwezen.

3 opmerkingen:

Peter Dedecker zei

Helaas kan ik niet tot voorzitter verkozen worden omdat ik op het moment van verkiezing in het buitenland zit. Jammer. Kan die verkiezing niet verlegd worden?

Kameraad Harko zei

Kameraad burgi, dat is op zich geen enkel probleem. Er zijn verschillende opties, ofwel zorg je voor een uitgebreide lobby (van mede-burgies uiteraard) die ervoor zorgt dat er niemand tot voorzitter verkozen geraakt, zodat de verkiezingen moeten uitgesteld worden.
Ofwel zorg je voor een uitgebreide lobby (van mede-burgies uiteraard) die je verkiezen zonder dat je lijfelijk aanwezig bent, er staat namelijk nergens neergeschreven dat de kandidaten moeten aanwezig zijn.
Ik zou zeggen bijzonder veel succes! Uiteraard zou ik het positief vinden dat er een burgie-voorzitter komt, anderzijds moet ik toch stellen dat ik geen enkel sympatie voel voor zwartzakken en andere tsjevenvriendjes! ;-)

Anoniem zei

Ge kunt u nog tot zaterdagavond kandidaat stellen. Een voorzitter die ingenieur is en quasi-tsjeef: VVS kan er maar deugd van hebben :-)