9.06.2007

Zwitsers Zwart Schaap

21 oktober zijn er nationale verkiezingen in Zwitserland, het land van Heidi, de Milkakoe en de SVP. De SVP is er eentje van de familie, de familie van nazis-in-de-kast. Zo van die mannen in pak en das die zich zorgen maken over de invloed van islam, de toestroom van vreemdelingen, de toenemende onveiligheid,... kortom met het belang van de gewone man in de straat. U kent ze wel de leden van die familie, in ons eigenste nederlandstalige België hebben ze een neefje en in nederland een nichtje (of is dit een te stomme lol?).

Ook de SVP laat zich graag opmerken met toffe slogans en leuke affiches.
Na campagnes tegen abortus en het homohuwelijk hebben ze nu een 'geestige' verkiezingsaffiche gelanceerd, die redelijk wat stof doet opwaaien.

Witte schaapjes die een zwart schaapje 'buiten smijten'. Mooi mooi.

Let wel, deze affiche is geen eenmalige uitschuiver, een lapsus van de dienst communicatie. Het is een centraal onderdeel van deze racistische partij.

"Die grassierende Ausländerkriminalität hat eine ideologische Grundlage: sie heisst Multikultur. Und für die grassierende Ausländerkriminalität gibt es politisch Verantwortliche: Es sind die Linken und Netten. Sie heissen SP, Grüne, CVP und FDP. Sie schwärmen von einer neuen Schweiz; von einer offenen Schweiz, die ihres Traditionsfundamentes beraubt der vielfarbigen Benetton-Werbung gleicht. Als Allianz weltfremder Träumer haben Linke und Nette während Jahren im Bundesparlament und in den Kantonsparlamenten alle Vorstösse und Lösungsbemühungen der SVP abgelehnt und abgeblockt. Die Folge ist eine verantwortungslose Schleusen-Auf-Politik. Wer auf die negativen Folgen der unkontrollierten Masseneinwanderung hinweist wird abgekanzelt und ausgegrenzt, der Menschenfeindlichkeit bezichtigt, ja, sogar in die braune Ecke gestellt. Die multikulturelle Vision ist zur Heilslehre erklärt worden. Widerspruch ist Häresie."
Meer van dat vind je op hun campagnewebsite.

Het verschil met andere leden van de familie is dat dit krapuul in de regering zit in Zwitserland. De ministers van defensie en justitie zitten dank zij het bizare Zwitserse consensusmodel leden van de Schweizerische Volkspartei.
En als ministers hebben ze al toffe dingen gedaan, die menig lid van de familie stikjaloers maakt. Over de zwitserse asielpolitiek kun je hier meer lezen. Achternichtje Rita zou jaloers zijn.

Omdat islamofobie een erfelijke aandoening is, hebben ze er in Zwitserland ook serieus last van. Momenteel zijn ze daar een heldhaftige campagne begonnen tegen minaretten. Die willen ze volgend jaar in een referendum laten verbieden. Maar hilarisch is vooral de argumenten die ze daarbij gebruiken.
"According to the initiative committee, the minarets are not religious structures. They are not mentioned in the Qu'ran or Islamic scriptures. Many Mosques around the world do not have minarets. The minaret is a symbol of political-religious power which ignores the tolerance of guaranteeing the freedom of religion for all..." Hilarisch toch! Van die islamofoben die zogenaamde theologische argumenten boven halen. Dit doet trouwens denken aan onze eigenste vlaamse islamofoben die te keer gaan tegen hoofddoeken, 'die zijn toch verplicht volgens de koran'.

Nu we toch aan het lachen zijn, die mannen hadden ook een 'leuk' reclameclipje, met een fijn genuanceerde vergelijking tussen 'Hemel of Hel'.

Fijn detail trouwens, ze moesten dit filmpje intrekken omdat de figuranten niet wisten waarvoor het moest dienen en niet wouden geassocieerd worden met die krapul (waar hebben we dit nog al gehoord?)


Maar wie zich echt zorgen maakt over het lot van de zwitserse natie, heeft de SVP een ernstige waarschuwing: "Wenn Rot/Grün gewinnt, geht die Schweiz kapput"

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Amai, tof clubje precies...

Unknown zei

Onvoorstelbaar dat zoiets mee mag besturen. Dat filmpje is gewoon hilarisch. Alsof dat niet gebeurd als zij aan de macht komen. Waarschijnlijk net veel vaker. Als ik in Zwitserland woonde wist ik wel waar ik niet op moest stemmen.