7.09.2008

jobstudenten

De zomer, voor de ene een periode van rood-gebakken topless op een strand liggen in een of ander exotisch vakantieoord, voor de ander dé uitgelezen periode om volop te werken. Het aantal studenten dat iets van werk doet tijdens de zomermaanden is vrijwel niet bij te houden. De lokale horeca in tal van toeristische oorden is erg afhankelijk van de jobstudenten.
Daarom ook dat de zomerperiode dé uitgelezen periode is voor politici allerhande om allerlei uitspraken te doen op radio en televisie over studentenarbeid.
Bij nogal wat politici draait het helaas enkel en alleen om wat media-aandacht en als het even meezit wat extra stemmen. Want de meesten stijgen helaas niet uit boven het platte populisme van 'studenten met zo veel mogelijk kunnen werken'. Een slogan die studentvriendelijk lijkt, maar het allesbehalve is.
VVS, uw eigenste studentenkoepelorganisatie, heeft in 2007 de oefening gemaakt om te komen tot een eenduidig voorstel voor het sociaal statuut van de student. Gebaseerd op dit voorstel worden de huidige voorstellen gewikt en gewogen. VVS heeft vandaag haar licht laten schijnen over de voorstellen van cdhster minister Milquet en CD&V'er Vercamer. Lees er alles over op de enige echte VVS-website.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo, ik vind die '10 onwaarheden en onjuistheden' zeer interessant. Dat mag VVS nog doen, zeer leerrijk!

Anoniem zei

Milquet, van de PS?

Anoniem zei

Aan de huidige regeling voor jobstudenten valt vanalles te verbeteren, maar wat Milquet voorstelt - met de steun van verschillende vakbonden - raakt kant noch wal.

Contraproductief protectionisme van de ergste soort.