7.10.2008

Wij klagen deze regering aan...

Wij klagen deze regering aan...

Wij zijn wanhopig door het feit dat de regering haar beloftes over de regularisatie van de sans-papiers niet houdt en wij kunnen deze onverschilligheid niet meer verdragen.

Wij klagen deze regering aan die hoop had gegeven aan mannen, vrouwen, kinderen, hele families die moedig en waardig tussen ons leven, maar het leven zonder papieren niet meer aankunnen.

Wij zijn tevreden over de oplossing die geboden werd aan de hongerstakers van de Begijnhofkerk. Maar het moet duidelijk zijn dat wanneer dit akkoord niet samengaat met een snelle en gepaste concretisering van het regeerakkoord, het de sans-papiers er opnieuw toe zal aanzetten om wanhoopsacties te ondernemen zoals het aanvatten van andere hongerstakingen.
Dit is trouwens wat de bezetters in Vorst besloten hebben. Jammer genoeg begrijpen wij hun beslissing.

Wij klagen deze regering aan die de sans-papiers tot extreme acties dwingen, hongerstakingen die hen de marteldood doen sterven, en die hen enkel na zulke acties regulariseert.

Iedereen heeft recht op een gelijke behandeling door de Minister en haar administratie. Het is tijd om een einde te maken aan het willekeurige en onmenselijke Belgische regularisatiebeleid.

Wij vragen:
- regularisatie nu!
- een snelle concretisering van het regeerakkoord waarbij een oplossing geboden wordt aan de situatie van alle sans-papiers, inbegrepen de clandestienen
- een gelijke behandeling van alle sans-papiers: een verlengbaar verblijf van 12 maanden en een arbeidskaart C, zoals werd gegeven aan de hongerstakers van de Begijnhofkerk.

Advocaten : Lieve Pepermans, Jan De Lien, Mieke Van Laer Julie Tieleman, Mieke Vandenbroeck, Hadiel Holail M., Jana Kern, Piet Cornelissens, Miep Grouwels, Ivo Flachet, Joke Callewaert, Emmanuelle Schouten, Linda Luytens, Marie-Pierre de Buisseret, Axel Bernard, Valentin Henkinbrant, Sarah Suinen, Dounia Alamat, Thomas Mitevoy, Selma Benkhelifa, Olivier Stein, Alexis Deswaef, Sylvie Saroléa (Prof UCL), Céline Dermine, Pierre Robert, Céline Dermine, Claire Nimal, Jacques Berten

Anderen : Edwin Delanoeye (coördinator team grondrechten, de8), Dirk Van Daele ('Dienst Rechtsbescherming' 'Regionaal Integratiecentrum Foyer - Brussel'), Urbain Tempelaere (ex-vakbondssecretaris Algemene Centrale Antwerpen-Waasland), Sarah Kerremans (juriste, de8 vzw), Rie Hofkens (de8 vzw), Nina Henkens (Beweging voor kinderen zonder papieren), Koen Calliauw (Dak), Philippe Decraene (Dak), Véronique Mj De Ridder (Platform Allochtone Jeugdwerkingen), Olivia U. Rutazibwa (UA), Suzy Larreátegui (Lafederation), Alexandra Dirckx (bediende), Leo Wolfs (Brandpunt23), Peter Mertens (PVDA), Arfan Shahid Saber (districtraadslid Deurne) Paul Van den Berghe (De Pianofabriek), Jean Sonck, Helga Corvers (de Foyer), France Arets (CRACPE), Oscar Flores (Crer-Cnsp), Carine Russo (Sénatrice, Nora Serrokh (jurist cdH), Jan Cuyckens (Cabinete de psichologia), Finneke Laureys, Agnes Van Ackere (Vluchtelingenwerk CAW De Mare), Jan Vanhaelen (Sarah Beweging), Sofie Verreth,Yves Bockland (Bond Zonder Naam), Basta, Hans Schippers (Universiteit Antwerpen), Carmen Martinez

1 opmerking:

Anoniem zei

De regering zou beter die hongerstakers aanklagen voor chantage en de groeperingen die die hongerstakingen organiseren aanklagen voor ophitsing en bendevorming.

Ni pleuje verdorie! Toegeven aan hongerstakers is je reinste waanzin. Het is net bewezen dat toegeven aan hongerstakers alleen maar meer hongerstakingen uitlokt.