7.22.2020

#GGF2020 debat: Gent, Voor en Na Corona

Vandaag op de GeenGentseFeestendebatten een dicht-bij-huis-thema,Gent, Voor en Na Corona. Welk beleid voor een rechtvaardige en economisch sterke stad?

Moderator van dienst Pascal Debruyne (dr in de politieke wetenschappen, moraalfilosoof en onderzoeker bij Odisee Hogeschool), met panelleden Filip Watteeuw (schepen, Groen), Mathias DeClercq (burgemeester, Open VLD), Mieke Van Hecke (schepen, CD&V), Tom De Meester (gemeenteraadslid, PVDA), Tina De Gendt (auteur "Turkije aan de Leie"), Reyhan Gorgoz (Lector Sociaal Werk, Artevelde Hogeschool; Stichtend lid #Burgerplicht)., Jan Naert (voorzitter vzw Lejo, onderzoeker en lector Artevelde Hogeschool (PJK) en UGent). 
 
De Coronacrisis weegt op de stad. De financiƫle weerbots is enorm. Maar ook de sociale en economische consequenties doen Gent even op haar grondvesten daveren. Maar hoe groot is de impact van de crisis? Hoe heeft de stad deze schok opgevangen? Verandert dat het sociaalecologische project dat deze coalitie op poten zette? En hoe zit het relanceplan ineen? En gaan we terug naar voorheen? Of heeft deze crisis de kwetsbare plekken getoond, en de nood aan verandering?
 
Te volgen hier of via Stream Media.
 

Geen opmerkingen: