12.08.2006

UGent tegen politieke moorden in de Filippijnen

De persberichten van de UGent, we moeten er eerlijk in zijn, het is meestal niet de meest interessante lectuur, alhoewel ze het lezen meestal meer dan waard zijn. Maar voor deze ene keer wil ik er wel eentje onder de aandacht brengen. Een persbericht over de politieke moorden in de Filippijnen.

UGent-studente Sara Fobelets, studentenvertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de universiteit, ging onlangs samen met Koen Hostyn (opvolger Raad van Bestuur en lid van de Faculteitsraad Letteren en Wijsbegeerte), twee maanden op stage naar de Filippijnen. Daar haalde zij het voorpaginanieuws bij een manifestatie tegen de moord op enkele studentenleiders, vakbondsleiders, journalisten en leraars. Sinds januari 2001 zijn er op de Filipijnen al meer dan 750 politieke moorden gepleegd, waaronder minstens 20 op studenten.

Intussen is Sara Fobelets terug in Gent en klopte ze bij rector Paul Van Cauwenberge aan om steun te vragen voor het internationale project 'Stop the killings in the Philippines'. En met een positief resultaat! De UGent ondertekende deze week het actieplatform en schaart zich volledig achter de fakkelwake die op 11 december in Brussel wordt georganiseerd en waar de politieke moorden in de Filipijnen worden aangeklaagd.

Deze week deden Sara en Koen, samen met vele medestudenten, een mobilisatiecampagne. Op woensdag werd deze versterkt door dokter Chandu Claver, wiens vrouw een slachtoffer is van de politieke moorden. Hij bracht zijn verhaal voor meer dan 1000 studenten. Nadien had hij een onderhoud met rector Paul Van Cauwenberge.

Fakkelwake

Op 11 december vertrekken om 16.45 uur gratis bussen aan het station Gent Sint-Pieters, om 21 uur wordt de terugkeer naar Gent ingezet. Journalisten die graag een plaats op de bus reserveren, kunnen steeds contact opnemen met Sara Fobelets.

Info

Sara Fobelets
gsm 0486 33 64 94
Sara.Fobelets@UGent.be

Geen opmerkingen: