12.01.2006

VVS Vormingsweekend

Vorig weekend was het dan zover, het enige echt onvervalste VVS VormingsWeekend!

Ambiance van begin tot eind, dank zij de olijke kookploeg (der Michael van de EUA, Sara en Jorn, de beruchte), schikbarende zangsessies en een heus improvisatiespel gebracht door Sara en Simon, de persmuskiet, zonder de vele ambiance brengende aanwezigen te vergeten, zoals Kameraad Burgi, de bende van 't Stadt, de bevreemdende bende van de VUB en ga zo maar door.

De vormingen waren niet te missen, Hans en Anneleen gaven de aftrap met hun 'Inleiding tot studentenvertegenwoordiging', in een semi-kwis-format.

Zaterdag was het de beurt aan zwaar verkouden Masschelein met 'Structuur van het hogeronderwijs', niet oninteressant, een mooie reclame voor het 'VVS Handboek' en doorspekt met vers van de pers informatie meegebracht door het olijke koppeltje uit Den Haag.


Zaterdagnamiddag bracht Hanne op haar eigenste manier een bijzonder plezante 'Internationaal'-ganzenbordspel. Werkelijk zeer goed ineen gestoken.

's Avonds was het dan de beurt aan Nele die de aanwezigen overspoelde met een statische tabellen als bewijsvoering bij een niet te missen inleiding tot 'democratisering van het hoger onderwijs'. Leuk gevonden trouwens was de methodiek, die me terugvoerde naar wiskundelessen uit een ver verleden, de aanwezigen werden in groepjes verdeeld en elk groepje moest een zestal tabellen analyseren. God zij dank dat Geert en Hanne helpdesk speelden voor zij die geen masterdiploma in de statistiek hadden.

De volgende morgen was het wederom aan Nele met een boeiende inleiding tot de studiefinanciering. Een materie die zeer technisch durft te zijn en die maar weinig stuvers snappen. Kortom bijzonder leerrijk.

De allerlaatste sessie van Geert over Kwaliteitszorg heb ik helaas gemist. Dan was ik reeds begonnen aan de grote kuis. Een grote kuis die trouwens nog zeer lang heeft geduurd en die frederik en ik herhaaldelijk hebben doen vloeken.

Kortom, de snodaars die dachten alles al te weten en die zich dus te goed voelden om af te komen, zij hadden meer dan ongelijk!

Geen opmerkingen: