6.16.2009

google lanceert zeer louche reclame

'klanten' van de gratis 'service' van google analytics kregen vandaag een 'prachtig aanbod' in hun mailbox, €100 te besteden aan adwords, om op die manier de 'trafiek' te verhogen.
Deze campagne is op zijn zachtst gezegd louche te noemen.
De 'algemene voorwaarden' bieden tekst en uitleg:
Als u kiest voor achteraf betalen via creditcard worden de activeringskosten (momenteel € 5,00) in mindering gebracht op het promotiekrediet dat aan uw account is toegewezen. Bij keuze voor achteraf betalen via automatische incasso worden de activeringskosten (momenteel € 10,00) van uw bankrekening afgeschreven, ter controle van de bankgegevens. Als u kiest voor vooraf betalen, moet u eerst een minimumbetaling voldoen (waarmee de activeringskosten voor de account worden verrekend) om de account te activeren, voordat het promotiekrediet op uw account kan worden bijgeschreven. Alle advertentiekosten die het promotiekrediet overschrijden worden aan u in rekening gebracht en u bent zelf aansprakelijk voor het afdragen van eventuele belastingen.

Dus zogezegd 100 euro krijgen maar eerst 5 euro betalen en zelf in de gaten houden of het op tijd afgesloten worden. Dat lijkt op van die louche diensten die gratis zijn voor een bepaalde periode maar als je niet zelf expliciet afsluit krijg je de factuur. Ik ken niet veel van consumentenrecht maar zeer katholiek lijkt mij dit toch niet.
Ik ben benieuwd hoeveel mensen van dit 'geschenk' gebruik zullen maken en vooral hoeveel dit zal opbrengen.

Geen opmerkingen: