6.11.2009

racistische moord in een museum


Verontrustend nieuws uit de VSA, een overtuigde en openlijke racist stapte vandaag het U.S. Holocaust Memorial Museum binnen en schoot een Afro-Amerikaanse veiligheidsagent neer. Een moord in een museum is op zich al verontrustend genoeg. Een racistische moord tegen een 'negro' in een 'jew' museum door een openlijke en overtuigd racist is werkelijk shockerend.
Hopelijk veroorzaakt deze moord de discussie over het gevaar van openlijke racistische en extreem-rechtse organisaties en individuen.

De man was trouwens al langer gekend bij het gerecht. Zo zat hij zes jaar in de gevangenis na een poging tot gewapende kidnapping. Dit omschreef hij zelf als een poging tot 'legal, nonviolent citizens arrest'. Hij had ook nauwe banden met William Pierce, bekend van het walgelijke 'The Turner Diaries'.
Als je wil weten wat hoe overtuigd racist James von Brunn, de moordenaar in kwestie, was volstaat het een blik te werpen op zijn website 'Holy Western Empire'. Interessant is zeker ook links-sectie, blijkbaar is stormfront een van zijn favorieten.
the JEW CONSPIRACY to
destroy the White gene-pool

Driekwart van de site is gevuld met een eigen schrijfel, dat ten andere ook te koop is via de website voor de luttele som van 10 dollar. Een waar collectors items voor nazi's en lugubere typen. "This carefully documented treatise exposes the JEWS and explains what you must do to protect your White family. Kill the Best Gentiles! Is a must for every concerned parent and a manual for every student of World History." Het is maar dat je het weet.

James von Brunn heeft zich een plaatsje 'veroverd' in die bloedige geschiedenis van extreem-rechts geweld in de US, naast Timothy McVeigh en organisaties als de Ku Klux Klan en White Aryan Resistance.

Ik maak mij niet veel illusies, extreem-rechts geweld is steeds een zaak van 'eenzaten' met zonder twijfel wel een of ander 'psychiatrisch verleden'. Haat zaaien en oproepen tot 'zelfverdediging' is blijkbaar vrije meningsuiting, de woorden in daden willen omzetten is blijkbaar een teken dat je geestelijk onstabiel bent.

Geen opmerkingen: