6.10.2009

de paradoxen van Wilders

Anja Meulenbelt, notoir feministe, overtuigde vriendin van Palestina en politica bij de Nederlandse SP, schets een fantastisch mooi beeld van Geert Blondie Wilders.

Wilders is erg goed in paradoxen: je noemt je beweging de Partij van de Vrijheid, die als doel heeft de koran te verbieden.
Je maakt een gehele bevolkingsgroep plus alle politieke tegenstanders uit voor rotte vis en piept dan dat je wordt gedemoniseerd als ze wat terugzeggen.
Je isoleert je geheel, je programma bestaat voor het grootste deel uit zaken die nooit te realiseren zijn binnen een rechtsstaat, en als andere partijen dan constateren dat er met de PVV niet samen te werken valt kwaak je kwaad iets over cordon sanitaire.
Je scheldt met genoegen op al die zakkenvullers op het pluche, en doet net of je zelf geen zakkenvuller bent, die niet alleen al vele jaren op het pluche zit maar ook nog minister-president wil worden.
Je zegt dat je de stem van het volk vertegenwoordigt, maar zorgt er voor dat die stem van het volk in je eigen partij niets te zeggen heeft, want je kunt er niet eens lid van worden.

Dit beeld is ongelofelijk goed toepasbaar op andere (extreem-)rechtse populisten.

Geen opmerkingen: