1.09.2009

Stop de slachting in GazaKameraden en vrienden,

dat de situatie in Palestina ernstig is hoef ik denk ik niet te vertellen. Ondertussen is het stilzwijgen van de regering oorverdovend. Ernstig verontrust zijn ze misschien wel, maar actie ondernemen daar doen ze niet aan. Wat gekwetsten verzorgen is op zich wel een goeie zaak maar ondertussen geen enkele maatregel nemen om Israel te dwingen het geweld te stoppen is op zijn zachtst gezegd vreemd. Nog meer omdat België nog steeds een draaischijf is voor wapenleveringen aan Israel.

Dat onze politici een vreemde eigen logica hebben dat wist ik al lang maar zoiets tart elke beschrijving. Een gekend moordenaar komt naar je toe en koopt een wapen, dat wapen gebruikt hij om in het park mensen te vermoorden. Jij stapt om hem af, zegt hem dat je 'ernstig verontrust' bent en je vraagt hem om twee minuten te stoppen terwijl je zijn slachtoffers wegsleept om te verzorgen. Wat voor een logica is dat nu?

Kameraden en vrienden, een warme oproep voor eenieder zonder (te veel) examens: Nu zondag 11 januari nationale betoging te Brussel, verzamelen om 14u aan Brussel-Zuid.

Stop de slachting in Gaza

Stop het embargo tegen de Palestijnen

Stop het geweld tegen alle burgers

Stop de straffeloosheid

Opschorting van de akkoorden EU-IsraëlGeen opmerkingen: