11.10.2011

Kristallnacht

Op de nacht van 9 op 10 november 1938 werd Duitsland geconfronteerd met een grootschalige pogrom tegen een reeds lang beschimpte en uitgescholden godsdienstige minderheid.

Tijdens de Kristallnacht werden 92 mensen vermoord, 267 synagogen in brand gestoken, meer dan 7000 winkels en bedrijven werden vernield, een aantal mensen werd mishandeld en zagen hun huizen vernield, ook ziekenhuizen en kerkhoven moesten het ontgelden.

De zogenaamde aanleiding voor deze gruwel was een aanslag op een Duitse diplomaat door een 17-jarige jood.Kameraden en vrienden,


Als er nu nog iemand zou willen beginnen over onze Westerse normen en waarden of over onze zogenaamde joods-christelijke samenleving dan doet die er goed aan te denken aan de gruwel die de afgelopen eeuw gepleegd werd. Dit gruwelijk feit, de gruwelijke massa-deportaties die er aan vooraf gingen en de gruwelijke massamoord die er op volgde toont perfect aan waar zondebok-mechanismen, racisme en haat kunnen toe leiden.

Een bevolkingsgroep, een religieuze minderheid dag in dag uit aanvallen is het begin. De jood was een gevaar, weigerde zich te integreren, als die zich al integreerde dan was dit om als een vermomde wolf lammeren te kunnen vangen, de jood was een op hol geslagen geldwolf, de jood was een gevaarlijke linkse, de jood was een terrorist. Allemaal zaken die we vandaag de dag nog kunnen lezen. Alleen in een andere verpakking.

Geen opmerkingen: