1.21.2010

Proces tegen Wilders

In Nederland is het proces tegen Geert Wilders vollenbak bezig. Deze extreem-rechtse geblondeerde politicus wordt vervolgd omwille van zijn ronduit ranzige aanzetten tot haat en discriminatie.

Zijn verdediging en die van allerhande ranzige gelijkgestemden is simpel: 'wij geven kritiek op de islam, niet op de moslims'.
Het is natuurlijk te proberen waard. Diegenen die er dreigen in te trappen, verwijs ik graag van de uitspraken van deze typen zelf, ronduit racistische uitlatingen, gericht tegen mensen die een bepaalde godsdienst aanhangen én tegen mensen die die godsdienst niet belijden.

Een fijne selectie:

“Nederland is voller dan vol wat betreft niet-westerse allochtonen, vooral van islamitische afkomst.”

“De omgang met de islam en moslims in ons land moet dus minder vrijblijvend worden. (..) De analyse is helder, we hebben een groot probleem met de islam, ook in Nederland. (..) Immigratie uit islamitische landen moet worden verboden. We moeten leren intolerant te zijn tegen de intoleranten, op straat, in de moskee en in de rechtbank. We moeten haat en geweld van terroristen beantwoorden met uitsluiting en intolerantie en laten zien wie de baas is in Nederland.”

“We hebben een gigantisch probleem met moslims, het loopt aan alle kanten de spuigaten uit.”“We moeten de tsunami van de islamisering stoppen.”

"De kern van het probleem is de fascistische islam, de zieke ideologie van Allah en Mohammed zoals neergelegd in de islamitische Mein Kampf: de Koran."

“Het [is] volstrekt onwenselijk dat Amsterdam maar liefst 177 nationaliteiten telt"

“Autochtonen planten zich minder snel voort dan allochtonen."

"Voor de PVV is duidelijk wie er uit de luie stoel moeten komen en wie na een hard werkend leven erin mogen plaatsnemen. Voor de PVV is duidelijk dat Nederland geen immigratieland moet zijn; alleen dan kan de verzorgingsstaat overeind blijven voor wie daar tijdens en na een hardwerkend bestaan recht op heeft."

"We hebben Marokkaanse jeugd die zich echt als barbaren gedragen: mensen vermoorden, mensen aanvallen, de meest verschrikkelijke dingen doen."

“Voorzitter, de elite noemt deze Marokkanen, die hier de boel verzieken, heel romantisch ‘nieuwe Nederlanders’. Ik noem ze liever `kolonisten ́.Moslim-kolonisten. Want ze zijn niet gekomen om te integreren, maar om de boel hier over te nemen, om ons te onderwerpen.”

Geert Wilders is een ordinaire extreem-rechtse racist.

Maar om het nog leuker te maken dan dat het al is, gaat Wilders in de aanval. Hij wil van zijn proces een politiek proces maakt, en pleidooien houden tegen de islam. Hij wil bewijzen dat de islam een 'fascistische ideologie' is en 'een bedreiging'.
„Want voor de strafbaarheid van een uitspraak is het van belang te bekijken of een uitspraak waar is”, verklaarde zijn advocaat Moszkowicz. Die vent is toch echt geschift.

Geert Wilders kan in elk geval rekenen op de steun van allerhande extreemrechts schorremorrie uit binnen- en buitenland. Zoals de volkshelden van het Vlaams Blok:


Ook in Nederland zelf gaat allerhande extreem-rechts krapuul de straat op.

Dit proces is in elk geval meer dan het volgen waard. Ook al omdat Wilders blijkbaar islamofobie in het algemeen in de beklaagdenbank probeert te krijgen.
De implicaties voor onze volkseigen islamofoben zullen niet te onderschatten zijn.

Als Wilders wint kan dit het 'alle remmen los'-signaal geven aan de islamofoben en racisten.

Geen opmerkingen: